Disse nationer spiller mest

Foto: Unsplahs.com

Denne artikel er lavet i samarbejde med Tev.Media
 

Gaming og spil generelt er blevet en stor del af vores samfund og hverdag og folk spiller i langt højere grad end tidligere. Der popper esportsklubber op over hele landet, hvor man kan komme og øve sig i at game og måske blive så god, at man kan spille på et hold og komme til turneringer. Det er dog langt fra kun herhjemme i Danmark, at online og digitale spil hitter stort. Mange andre steder i verden bliver der ligeledes spillet lystigt og intenst. Dog er der nogle nationer, som spiller mere end andre. Her får du en lille introduktion til nogle af de mest spillende nationer i verden. 

Flere lande i Asien indtager førersædet i gaming

Det går også vildt for sig i Asien, når vi kaster blikket mod gamingindustrien. Kina, Sydkorea og Japan er her de tre asiatiske lande, hvor der bliver spillet mest og brugt allerflest penge på spil. I Kina vurderes det, at der findes i omegnen af 665 millioner spillere. I mellemtiden lyder det, at ca. 70% af befolkningen i  Sydkorea kan defineres som gamere. I Japan formodes det, at der er knap 70 millioner spillere. Der skal altså ikke være tvivl, om at der bliver spillet lystigt og intenst i flere af de asiatiske lande. I mange af de asiatiske lande er det især esporten, der får lov at fylde. Heraf er det især esportspil, som Counter Strike: Global Offensive, Fortnite, League of Legends og Dota 2, der er populære blandt store dele af Asiens befolkning.

Asien er da også hjem for flere af de største turneringer og spillere i esport. Blandt andet har der været afholdt Worlds i Sydkorea og Kina flere gange. Dette er det ultimative verdensmesterskab i League of Legends, og tidligere har det især været det sydkoreanske team Telecom T1 samt det kinesiske team FunPlus Phoenix, der har domineret mesterskabet. Andre store asiatiske gamere er blandt andet ‘Faker’, som har vundet 2,5 million amerikanske dollars på at spille League of Legends. Imens har sydkoreanske ‘Maru’ og ‘Dark’ slået deres folder i spillet StarCraft ll, hvor det samlet er blevet til præmier på i omegnen af 3 millioner amerikanske dollars. Når alt kommer til alt, er det måske ikke så underligt endda, at esport hitter stort i Asien. Esporten blev trods alt født i Sydkorea, hvorfra det har spredt sig med lynets hast til store dele af verden. 

USA følger stærkt efter

USA er klart et af de lande, der rangerer øverst på listen, når vi ser på antallet af gamere. Studier fortæller, at USA har intet mindre end i omegnen af 163 millioner gamere. Det er et enormt tal, der rykker og vidner om landets store hang til de digitale og online spil. Det er mange forskellige spil, som hitter i staterne. Heriblandt både esport og poker. I esport er Counter Strike: Global Offensiv umiddelbart det esportspil, som hitter mest i USA, hvilket jo også er det spil, hvori der afholdes medrivende turneringer. I poker er det især varianten Texas Hold’em, der bliver spillet i staterne.

USA er da også hjem for nogle af de største professionelle spillere i både esport og poker. Blandt andet kan nævnes amerikanske Jonathan ‘Fatal1ty’ Wendel, der godt nok har lagt esportkarrieren på hylden nu, men forsat er en af de mest kendte computerspillere i verden. For tiden er det især Fortnite-gamer Kyle ‘Bugha' Giersdorf, der topper listen over de bedste gamere i USA. I poker vrimler det også med amerikanske talenter. Heraf kan nævnes alt fra legendariske amerikanske pokerspillere som Justin Bonomo og Bryan Kenney til et nyere amerikansk talent som Keith Becker. Sidstnævnte har gjort sig bemærket på sine vindinger i liveturneringer og i form af sin plads på det professionelle PokerStars-team. Uanset hvordan vi vender og drejer det, er der ingen tvivl; USA følger stærkt efter de asiatiske lande, når talen falder på gaming. 

Fra asiatiske lande som Kina, Sydkorea og Japan og så en tur hele vejen over til den anden side af jordkloden, hvor vi finder USA. De digitale og online spil har efterhånden spredt sig til hver en verdenskrog, og i de nævnte lande bliver der for alvor spillet intenst og lystigt. Endda i en sådan grad af de tre asiatiske lande samt USA indtager titlen som verdens mest spillende nationer.