Fire hold dyster i ELEAGUE CS:GO Invitational 2019: Hvem kommer ud på toppen?

Det er tid til anden omgang for et par af de store hold. Hvem kommer ud på toppen?

ELEAGUE Invitational er i år en turnering som ingen andre. Kun fire hold er inviteret med, hvoraf det egentlig kun er Faze som må betragtes som et rent Tier 1-hold, hvis man da fortsat kan betragte dem som det, sådan som de fik prygl til seneste event ved iBuypower.

Formatet er et helt enkelt bracket-system, hvor alle kampe er bedst-af-2 i et dobbelt eliminerings-bracket. Det vil sige at man skal tabe to gange, før man må pakke sin kuffert og flyve hjem.

Vi ved allerede at Faze løber ind i Cloud9 i første kamp, hvilket naturligvis betyder at BIG møder Complexity. Et groft slag på tasken, er at Cloud9 og BIG løber med de respektive sejre. Før Faze viser et højt niveau over længere tid, er min tillid til at de kan vinde meget lille.

Turneringen byder på en spændende tilføjelse i tyske BIG, som har indhentet Xantares over vinteren efter han brød op med Space Soldiers grundet forskelligt ambitionsniveau.

BIG

Stiller op med Gob b, Tabsen, Tizian, Smooya og Xantares. Ser vi råt på deres hold, virker det enormt stærkt, Tabsen, Xantares og Smooya er alle nogen af Europas bedste til, hvad de gør. Klart, der har været lidt udfald i niveauet på netop disse tre, men vi har også set alle tre mand bære et helt hold alene.

Der er virkelig potentiale i at mixe disse tre enormt stærke skytter sammen med rutinerede Gob b, som manden, der skal styre og kalde spillet. Tizian er en smule under niveau, som jeg ser det, men stadig en rigtig stærk spiller, og jeg er personligt enormt spændt på at se dette hold i ilden!

Cloud9

Jeg forventede egentlig ikke at de ville shine ved Buypower, men de overraskede en smule. Først med en sejr over Fnatic, siden ved at tage ni runder fra Astralis, og til sidst ved kun at tabe snævert til Fnatic 14-16.

Deres trup er ikke den stærkeste i rent talent, men de virker til at falde godt i hak sammen.

Det virker til at Cloud9 er et af de mest hårdtarbejdende hold. Vi har fire mand der har været på toppen, som nu kæmper for at genvinde deres storhedstid, samt unge Zellsis, der kæmper for at få en fod inden for døren. Jeg tror fortsat at de får det svært, men de bliver jo ved med at overraske mig. Så hvorfor ikke igen? De åbner dog op imod Faze, som vel ikke kan flunke totalt i to events i træk.

Faze

Som nævnt ovenfor kommer de fra et af de mest forfejlede forsøg på en ny start som muligt. De skiftede danske Karrigan ud med Adren, og fair nok vi kan ikke vurdere meget på iBuypower alene, men at de taber 0-2 til Ghost - det er altså ualmindeligt ringe af et hold som Faze, det nærmer sig lidt at være utilgiveligt.

Faze så helt ideforladte ud som terrorister til iBuypower, desuden så var der store huller i forsvaret. De mangler i stor grad en til at styre tropperne, samt så har vi ikke set noget godt fra Rain, Olof eller Guardian i lidt tid, de dukker i ny og næ op i en enkelt halvleg, men er så nærmest ikke at spotte i de næste 3-4 uger efter. Der er behov for et mere konsekvent højt niveau fra Faze-drengene, før jeg tror på dem.
 

Complexity

De fik prygl til iBuypower af Astralis, hvilket var forventeligt, men formåede at gøre det tæt imod Fnatic med en 14-16 kamp. Truppen er magen til sidste weekend.

De mangler nok fortsat lidt tid sammen. n0thing blev ikke hevet ind til at skyde flest for dem - han er der for hans rutine og stærke lederegenskaber. Så resten af truppen er nødt til at spille bedre. Der var ikke megen skud i nogen af dem i sidste weekend. Har de mon fået styr på det til denne weekend?