Sådan sikrer du ergonomien, når du spiller computer

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Hvis du spiller computer hver dag, er det rigtigt vigtigt, at du har godt styr på ergonomien, når du spiller. Hvis du sidder korrekt i et ergonomisk sæde, vil du over lang tid gøre din krop en utroligt stor tjeneste, der kan spare dig for mange gener og smerter i fremtiden.

Samtidig er en god holdning og en ergonomisk stol med til at optimere din mentale tilstand, hvilket både øger din generelle livskvalitet samt din evne til at præstere i computerspil. Derfor er god ergonomi essentiel for dig, der vil optimere din præstation i dit spil. Her tre gode råd til, hvordan du kan have god ergonomi, når du spiller.

Sid behageligt

Du kommer utroligt langt med at sidde behageligt i en god stol. En god stol føles først og fremmest godt at sidde i. Derudover giver den god støtte til din nedre ryg, øvre ryg og baller. Hvis du har en stol, der opfylder disse kriterier, er du allerede nået langt.

For at optimere din komfort, når du sidder, er det også vigtigt at have noget komfortabelt tøj på. Mange dygtige gamere bruger bambustøj, netop fordi det er så komfortabelt, at man kan have det på i timevis mens man spiller, uden at opleve nogen form for ubehag.

Skift stilling jævnligt

Når det kommer til at have god ergonomi, mens man sidder foran en computer eller en spilkonsol, er det utroligt vigtigt, at man husker at skifte stilling jævnligt. Når din krop kommer ud i forskellige stillinger, får du strakt og anvendt mange forskellige muskler og led i din krop. Det bidrager til at holde din krop godt i gang, så den kan være sund og rask mange år ud i fremtiden.

Den næste stilling er den bedste stilling, når du sidder i din stol og spiller computer. Jo flere forskellige stillinger, du kan komme ud i, jo bedre behandler du din krop.

Tag regelmæssige pauser

Du gør din krop en stor tjeneste ved at tage regelmæssige pauser fra din computer eller spilkonsol. Her kan du med fordel rejse dig op, og måske lave nogle simple strækøvelser eller englehop.

Pauserne er både gode for dine muskler og led, men gavner også dine øjne. Vores øjne er fra naturens side ikke bygget til at håndtere den store mængde af blåt lys, som skærme udsender. Derfor passer vi godt på dem, når vi giver dem en jævnlig pause fra skærmen. Resultatet er bedre ergonomi, bedre syn og meget højere præstation i dit spil.