Sådan bliver du en bedre billist med bilspil

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Der er mange diskussioner indenfor spilverdenen, hvorvidt spil er gavnlige eller skadelige, når det handler om vold og skydespil, for eksempel. Her er lejrene delt, især fordi det handler om, hvorvidt vi tror på, at mennesker kan adskille deres oplevelser på skærmen fra det virkelige liv, eller om man kommer til at overføre sine oplevelser fra spillet til virkeligheden.

Man kan øve sig i spillets verden på den virkelige verden som billist

Ingen har den sande forklaring, men der vides fra forskningen, at man kan lade et spil simulere en given situation i et spil, hvorefter spilleren blev væsentligt bedre til at udføre det i virkeligheden. Her øver kiruger sig for eksempel på at lave komplicerede operationer via virtual reality briller, der gør, at de kan "øve" sig, uden at det kommer til at koste menneskeliv. Det samme kan lade sig gøre med bilkørsel. Her kan man også øve sig i at blive en bedre billst ved at man via et spil simulerer nogle af de trafiksituationer, som man kan komme ud i, i virkeligheden. Derfor er bilspil noget, der hitter på flere planer. 

Ikke kun fart og spænding

Selvfølgelig kan du spillet et bilspil for spændingens og fartens og konkurrencens skyld. No problem. Men du kan også vælge at spille et bilspil for at få en større fornemmelse af bilen, styring, bremsning, speede op og bremse ned, navigere i forhold til de andre biler osv. Der er her en række situationer, som du kan simulere og hvis du så sidder bag et virkeligt rat, har du allerede gennemlevet en række sekvenser, hvor du skulle tage stilling og tage en hurtig beslutning. Det er nemlig noget af essensen ved at være billist, at du ikke tøver, men tør stole på dine egne valg i trafikken. 

Bliv inspireret på bilmesser

Har du lyst til at møde en masse bilentusiaster og biler i den virkelige verden, kan du med stor fordel tage på bilmesse. her bliver du præsenteret for en lang række mærker og nye teknologier, som kan inspirere dig som billist. Du kan tale med diverse fagfolk, som kan give dig fif om, hvordan du kan køre bedst muligt i forhold til den enkelte bil, dens evner og funktioner. 

Rigtig god fornøjelse, både i virtual og i real life.