Starseries & i-League Kiev: Favoritterne og de danske holds chancer

Fra i morgen er der CS:GO på programmet, når Starseries finder sted i Kiev. Vi har set nærmere på holdene, som konkurrerer i kampen om de $300.000. Og der er stor dansk deltagelse

Starseries Season 6 i Kiev, som starter i morgen, er en turneringen som typisk henvender sig til de bedste tier 2-hold i verden. Blandt de 16 deltagende hold, er der en flot dansk repræsentation med hele tre hold til start: Optic, Fragsters og løverne fra North.

Turneringen spilles som swiss format, hvilket vil sige, at når man får tre sejre, er man videre til kvartfinalerne. Med tre indkasserede nederlag sendes man hjem.

Søndag klokken 10 starter første spillerunde. I kan se søndagskampene her:

Derefter er turneringen programsat til at køre mandag, tirsdag og onsdag med de resterende swiss kampe.

Kvartfinalerne finder sted fredag den 12. oktober klokken 9. Semifinalerne Lørdag den 13 oktober klokken 14 - både kvart og semi spilles som bedst af 3.

Finalen finder sted søndag den 14. oktober, og er en bedst af 5 kamp - så der kommer til at være masser af god CS:GO den næste uges tid.

Præmiefordelingen:

1st 125.000$

2nd 50.000$

3rd-4th 25.000$

5th-8th 10.000$

9th-11th 6.000$

12th-14th 4.000$

15th-16th 2.500$

De danske holds muligheder

Jeg vil her tage et kig på vores tre danske hold, og deres chancer til turneringen.

Fragsters

Stavn: Martin Lund

dragoNfly: Jacob Lund

torben: Nicolai Amorim

Bubski: Lucas Andersen

refrezh: Ismail Ali

Fragsters kvalificerede sig igennem online-kvalifikationen til Starseries. De dominerede den turnering med rigtig flotte sejre over AGO på 2-1, Sprout på 2-0 og i finalen tog de Imperial ud 2-1.

De holder forsat rigtig fint momentum med gode resultater til følge, så vi kan forvente os, at de kommer med en rigtig god præstation til turneringen. Til dagligt slås de ikke mod så stærke modstandere, men jeg forventer ikke, at det stopper dem fra at finde et par sejre, selvom de ligner det formodet svageste danske hold til turneringen.

Optic

k0nfig: Kristian Wienecke

cajunb: René Borg

Snappi: Marco Pfeiffer

JUGi: Jakob Hansen

niko: Nikolaj Kristensen

Optic kom med i turneringen på grund af en ændring i formatet til kvalifikationen.

Starseries besluttede at trække fire hold fra EU med, samt 2 fra NA, hvilket betød at Optic lige præcis fik sneget sig med til trods for, at de havde det svært i semifinalen i kvalifikationen imod Imperial, hvor de tabte 0-2.

Vi fik lov at se Optic mod de større hold under Faceit Major Main-kvalifikationen, hvor de leverede fine resultater imod Tyloo og Hellraisers, men blev løbet lidt over af BIG og Liquid, så selv om der er stor tro på drengene fra Optic, må vi nok også acceptere at de har en trup som lige skal spilles lidt mere sammen, før det for alvor klikker.

Jeg har dog stor tiltro til at Snappi kan lede truppen til sejre i fremtiden i samarbejde med de stærke unge skytter i JuGi, niko og k0nfig. Samt den top-rutinerede spiller i cajunb, og deres træner ruggah, som har enorm erfaring fra tidligere hold.

North

aizy: Philip Aistrup

valde: Valdemar Bjørn

Kjaerbye: Markus Kjærbye

CadiaN: Casper Møller

gade: Nicklas Gade

North er vores eneste inviterede hold fra Danmark, som havde mulighed for at deltage, og formentlig det stærkeste af de tre danske hold.

Selvom der er stort potentiale i de to andre danske trupper, så har North lidt mere ''star-power'' på holdet, med en trup der har enormt skudstærke skytter på AK-47 og M4. De kommer fra en rigtig fin opstart på ESL Pro League, som de har spillet de sidste par dage, med 2-0 over AGO, 1-1 imod Hellraisers og 1-1 imod BIG. Holdet er stadig rimelig nyt, men det er sammensat med kig på en fremtidig investering, selv om de måske mangler lidt AWP-kraft på holdet, så tager CadiaN den lige nu med fin success.

Det var et kig på de danske hold. Lad os også vende de resterende hold i korte vendinger, og forsøge at rangere dem:

Rank S hold

Mousesports: De kommer lige fra sejren under ESL One New York, så man kan frygte de er lidt udkørte, men med deres spil i ESL Pro League ligner det de stadig er sultne. Derfor får de naturligvis en S plads, da de er et af vores stærkeste mandskaber på papiret, og jeg selv har stor tro på dem.

Gambit: De blev inviteret til turneringen, og for de af os som elskede Gambit i deres stormagtstid, kan vi glæde os over, at se at Hobbit deltager som deres femtemand. Så de har en enormt stærk trup til turneringen, men mangler måske lidt supportspilleren på holdet.

Hellraisers: Holdet er rigtig stærkt, med enkelte svage punkter, samt et utrolig svingende niveau, hvilket altid er faren ved at placere dem som et S hold, da de er utrolig dagsform-afhængige. Men i forhold til konkurrenterne, så høre de til her oppe.

BIG: BIG høre også til blandt S tier-holdenee. De har nogen af verdens bedste skytter i Smooya og Tabsen, selv om sidstenævnte i lidt tid ikke har toppet, så er der vanvittigt meget talent på deres hold, og Smooya er brandvarm.

North høre også til blandt S tier, men er beskrevet oven for.

Rank A hold

Vega Squadron: Vega Squadron havde deres storhedstid for et års tid siden, og har sidenhen ikke vist os nær samme form. Men de har en utrolig farlig trup, der kan give de fleste kamp til stregen. Der er mange stærke navne på holdet, men det virker bare til, de har svært ved at få tandhjulene til at glide.

NRG: NRG kommer fra en svær tid hjemme i NA, og det er svært for mig at sætte dem under tier A-holdene, men de hører nok til her grundet hvor store navne de egentlig har på holdkortet. Samt med så stærke skytter, er det svært at tro, de ikke kommer ud af Swiss formatet.

Renegades: For nogen er Renegades ikke et A tier hold, men jeg føler med deres tidligere resultater i tankerne, samt deres fine form i ESL Pro League NA med en flot 6-0 start på liga'en, at de fortjener en plads blandt de hold, vi forventer klarer sig godt i swiss formatet. Hvor langt de når i Playoff er jeg mere i tvivl om, men de har talentet til at slå de fleste hold på en god dag.

Optic Hører også til blandt A tier, men er beskrevet oven for.