Snart starter verdensmesterskaberne i League of Legends: Hvad kan vi forvente?

Om mindre end en uge starter verdensmesterskaberne i League of Legends. I artiklen her ser vi nærmere på play in-fasen, som er første del af mesterskaberne.

Inden længe begynder, hvad der ligner et brag af et verdensmesterskab i League of Legends. Verdensmesterskaberne løber fra den 1. oktober til og med den. 3 november, så vi kan se frem til godt en måned med hæsblæsende League of Legends i verdensklasse.

Ligesom de seneste år er mesterskabet inddelt i flere etaper. Denne artikel dækker kun første stage, Play-in, så der er flere kvalificerede hold blandt deltagerne. Det fører heldigvis typisk til et højere niveau, som giver os nogle bedre kampe.

Kan de toppe Chrissy Costanza?

De af jer som så med i 2017 husker uden tvivl Chrissy Costanzas optræden med Legends Never Die, og den flotte animerede drage, vi så under sangen, som virkelig skabte en livlig stemning på stadion. En af de klart bedste live-optrædener som RIOT har arrangeret. Gad vide hvad de giver os i år?

For de af jer som ikke fik lov at nyde hendes åbning sidste år, er den at finde her.

Against The Current

Sådan fungerer Play-in

Som nævnt deles mesterskabet op i to dele, og der startes ud med noget der kaldes Play-in, som er en form for kvalifikation. Der spilles i fire grupper med tre hold i hver, hvoraf de to bedste hold fra hver gruppe kvalificerer sig til et slutspil.

Grupperne spiller det man kalder en double round robin, som betyder at hvert hold møder de andre i sin gruppe to gange. Derefter kvalificerer de to bedste sig fra hver gruppe til slutspillet, hvor hver gruppevinder trækker et hold, som endte på andenpladsen. Således får man en fordel, hvis man vinder sin gruppe.

Dette format giver os otte hold som når slutspillet i Play-in, og ud af disse otte hold kvalificerer de fire sig videre til hovedturneringen ved Verdensmesterskaberne. Kampene i slutspillet spilles som bedst af 5 kampe.

Grupperne

Gruppe A: Edward Gaming, Infinity Esports og Dire Wolves

Gruppe A er forventet stærkt domineret af Edward Gaming. De kommer fra en fin sæson i LPL (Den kinesiske liga). Med stærkt spil og en meta der sidder ganske fint til dem, så anses de for storfavoritter til gruppesejren.

Dire wolves antages at blive nummer to. De kommer fra en middelmådig sæson i OPL, hvor de spillede fint, men kampene ligger langt tilbage, og jeg ser dem ikke lige så stærke, som mange andre gør.

Infinity eSports har mest af alt en outsider-chance. De kommer fra LLN, som faktisk er en okay stærk liga, og jeg tror Infinity godt kan overraske os lidt. Det sagt, så forventer jeg at Edward Gaming lukker gruppen utrolig nemt.

Gruppe B: G2 Esports, SuperMassive Esports og Ascension Gaming.

Sejren i Gruppe B forventer jeg går til vores europæiske spillere fra G2. De havde en god sæson i Europa, hvor de dog faldt lidt i niveau til sidst i sæsonen, men dog hev sig op til regional finals, hvor de med en sejr på 3-1 endte med at tage en plads i Play-in.

De skal op imod et stærkt SuperMassive eSports, som holder rigtig meget potentiale fra TCL. Med fem stærke spillere, og et hold som er klar på at gamble, når det er nødvendigt, kan de godt levere et overraskende resultat. At vinde gruppen bliver dog svært for dem, men det er ikke urimeligt at antage de får en nem top 2-placering.

Gruppe C: Cloud9, KaBuM E-sports og DetonatioN FocusMe

I Gruppe C har Cloud9 nok fået den nemmeste draft af alle, da de har fået selskab af to hold som forventes, at være helt væk.

KaBuM eSports kommer fra CBLOL, og individuelt set er de ikke imponerende, og fra en halvsvag liga er det ikke forventet, at vi ser meget fra dem af.

Gruppen sidste hold er Detonation FocusMe, som kommer ud af den japanske liga LJL, som er betragtet som en rigtig svag liga. Med lang tid siden de sidst spillede, er det svært at se dem få en top 2-placering medmindre noget vildt sker. Under alle omstændigheder burde gruppen blive en walk over for Cloud9.

Gruppe D: G-Rex, Gambit Esports og Kaos Latin Gamers

Gruppe D ligner den tætteste gruppe. Det er tre hold som alle på det rigtige tidspunkt, kunne gå hen og tage en top 2-placering.

Det største hold er G-Rex, som kommer fra Taiwan, der historisk har leveret gode resultater til verdensmesterskaberne. G-Rex kommer fra en fin tid i deres egen liga, og en nem 3-0 sejr i hjemmefinalen for at kvalificere sig.

Det sagt kan de nemt få kamp til stregen fra russiske Gambit eSports, der har en utrolig stærk opstilling med fem individuelle spillere, der alle kan matche G-Rex. På en god dag så er der virkelig ryk i den opstilling. Inklusive de mange potentielle pocket picks gambit ser jeg dem som værende i tæt løb med G-Rex om gruppesejren.

Vi kan dog bare ikke helt se bort fra Kaos Latin Gamers, som kommer fra CLS-regionen. De spillede godt til MSI selv om resultaterne ikke helt var med dem, så leverede de nogle rigtig flotte kampe. Sammen med fine kampe under Rift Rivals, ser jeg KLG som en af vores bedste potentielle outsiders til at tage en placering. Denne gruppe er utrolig åben, og kan byde på gode kampe, med mange potentielle udfald i gruppen.