Overblik over forårssæsonen i LEC 2019

LEC, den europæiske League of Legends-liga, starter i dag, fredag d. 18 januar. Her kan du få overblikket over favoritterne og outsider-holdet.

LEC åbner i dag dørene op for en ny sæson. Der er blevet lavet en del om i baglandet, men for os fans er det mest et nyt navn, vi skal forholde os til.

Ligaen består fortsat af 10 hold, som spiller fredag og lørdag de næste ni uger. Alle kampe spilles som en bedst-af-1. De seks bedste hold, kvalificerer sig til slutspillet, hvor de spiller en såkaldt 'double round robin'. Altså at alle hold møder hinanden to gange.

Her er de 10 hold:

Har med vilje undladt Excel esports på billedet, da deres hold består af absurd mange spillere, så for god ordens skyld tager vi lige dem på tekst. Top lane er Expect eller Send0o, Jungle er Caedrel eller Taxer, Mid lane er Exile eller Special, Adc er Innaxe eller Jeskla, Support er Kasing eller Mystiques.

Lad os se lidt nærmere på mine fire forhåndsfavoritter, samt min outsider i denne sæson.

G2 esports

Er som udgangspunkt favoritter, og vi kommer ikke uden om dem i denne omgang. Siden sidst har de hentet Caps ind fra Fnatic, og rykket Perkz til adc. De ser vanvittigt stærke ud, hvis Perkz formår at spille adc, som er ukendt terræn for ham - men han er en mekanisk super god spiller, så mon ikke det går godt.

Selvom G2 har en klar favoritrolle, ser top3 rimelig tæt ud, og på en god dae kan flere hold med de rigtige picks tage maps fra G2. Så selvom jeg ser dem som favoritter, mener jeg ikke, at man kan antage at de per automatik lukker ligaen nemt.

Misfits

Misfits har fortsat en utrolig stærk mekanisk trup. Deres ’svage' punkt er Soaz på toppen, men at se ham som en decideret svaghed, er nok dumt. Vi har set rumble og masser af tanks, som jo er præcis der, hvor Soaz virkelig stråler. Bliver Rumble aktuelt som meta, vil vi se den ældre franskmand stikke af.

Jeg har stor tiltro til Misfits til denne sæson. De har en stærk trup med solid erfaring og mekanisk styrke. Det er svært at se dem tabe til de mindre hold, da de typisk er gode til at bevare overblik og kontrollen disse spillere.

Team Vitality

Kommer i år med en roster uden Kikis i junglen, hvor koreanske Mowgli fra Afreeca Freecs i stedet er kommet ind. Det ligner en enorm forstærkning af holdet, han er en af de stærke unge mekaniske junglere. Det kan dog give kommunikations-besvær, men som udgangspunkt står de utrolig stærkt mekanisk på holdet. Der er så meget talent fordelt på deres fem spillere.

Fnatic

Vi er også nødt til at tale om Fnatic. De har lidt et enormt tab i Caps, som blev sendt over til G2, hvilket betyder at man har hevet den unge Nemesis ind, som kommer fra MAD Lions. De fire andre har jeg forsat stor tiltro til, men hvad vi kan forvente af den unge 19-årige her? er endnu ukendt,

Outsideren:

Det er altså de samme fire hold, som har vist sig stærke før, som på papiret ser ud til at løbe af med det igen i år. Det virker ikke til at mange af de små hold har meget at skyde med. Excel, Origen, Rogue, SK og Schalke ligner alle hold, der skal slås om ikke at få bundproppen. Men da LEC er en franchise-liga, så man ikke kan rykke ned, har det ren og skær økonomisk betydning: Der vil være færre fans, og færre sponsorer til de hold som slutter lavt.

Lad os komme til outsideren, som i jo nok allerede har regnet ud skal vi tage et kig på:

Splyce

Splyce har i år nogle rigtig stærke spillere. Vi har mekanisk dygtige spillere hele vejen rundt, med en solid leder i Norskeren. De har mekanisk stærke Vizicsacsi på toppen, som passer super godt ind i den meta som 9.1 ligner at falde ud i. Desuden ser det ud til at Xerxe med sin aggressive tilgang, vil passe godt sammen med den store influx af Xin Zhao vi har set.

Det er også svært ikke at forvente noget af Kobbe og Norskeren på bot lanen. Dog har Kobbe ikke helt den ''star power,'' som vi ser i LCK og LPL. Kobbe er noget mere one way, og ikke en, vi kan forvente, vil stikke helt af.

På mid lanen har de hevet Humanoid ind, som har erfaring fra den tyrkiske liga på Dark Passage. Han har spillet pro siden 2016, men mest for mindre hold. Hans stats er dog stærke, og han har fået nogle fine placeringer med hans respektive hold.

Splyce ligner et hold som supplerer hinanden godt, hvilket har rigtig meget at skulle have sagt. Det ligner at man ikke har valgt på rent talent, men faktisk tænkt over personlighederne bagved, som har en tro på at Splyce kan overraske os i år!

LEC Åbner ballet i aften med Fnatic imod SK Gaming klokken 18.