Hvad kan vi forvente af forårssæsonen i LCK 2019?

LCK Åbner ballet onsdag d. 16 januar klokken 9, hvor SK Telecom tag imod Jin Air Green Wings

Så blev det tid til den koreanske League of Legends-liga, LCK.

Formatet er det samme som de foregående sæsoner. 10 hold dyster i et indledende gruppespil, hvor de fem bedste kommer i slutspillet. Nummer 4 og 5 skal så spille en såkaldt wildcard-kamp, som er en bedst-af-3. Vinderen af dette opgør møder nummer 3 i en bedst-af-5, og sådan forløber det hele vejen. Dem der vinder gruppespillet er altså direkte kvalificeret til finalen i slutspillet.

Optakten til denne sæson har været ret mærkelig. Vi så nogle hold, som under Kespa Cup klarede sig ekstremt godt, og det har sat tonen for, hvordan rigtig mange forventer LCK falder ud.

Griffin vandt Kespa Cup over Gen.G med en flot 3-0 sejr - faktisk formåede ingen at tage et kort fra Griffin. I samme turnering kom Damwoon i semifinalen efter en sejr over SK Telecom, hvor de så fik tæv af Griffin. På grund af resultaterne ved Kespa Cup er Griffin og Damwoon nu vurderet til at være top 3-hold. Hos bookmakerne er Griffin klare favoritter, og Damwoon er rangeret i top 3.

Personligt er jeg ikke helt enig. Godt nok var Griffin vanvittigt stærke i slutningen af 2018, men de har en meget ung trup. Jeg kan sagtens se dem lave et crash and burn.

De ti hold i LCK 2019:

Generelt ligner det en sæson, som er svær at forudsige. Der har været enormt mange udskiftninger i trupperne, og det er næsten kun Gen.G og Griffin, vi kan genkende fra tidligere år, selvom også Gen.G har roteret lidt.

Mine forhåndsfavoritter er SK Telecom. De har lavet en del tilføjelser til truppen. Umiddelbart kommer holdkoret til at bestå af Khan fra Longzhu, Clid fra JD Gaming (LPL), Teddy fra JAG (Jin air), Mata fra KT Rolster, og Faker naturligvis. Disse fem må være de forventede starters, og det illustrerer meget godt, at posen virkelig er blevet rystet, men jeg ser utrolig positivt på ændringerne. Der er masser af talent i truppen.

På pladserne lige under SK Telecom, spår jeg at Griffin og KT Rolster vil placere sig.

Mit bud på Top 3:

1: SK Telecom
2: Griffin
3: KT Rolster

Alle de øvrige hold (lige udover Sandbox Gaming, som sidder tungt på sidste pladsen), fremstår meget jævnbyrdige, og det kommer derfor til at afhænge super meget af (dags-)formen. Alle hold har stærke spillere, og får de sammenspillet til at virke, kan alle hold nå langt.

 Skal man placere nogen hold lidt højere end de øvrige, så er det nok Afreeca Freecs, Kingzone, Damwon og Gen.G. Jin air og Hanwha har begge potentiale, men der er ikke det helt samme individuelle skill-niveau. Men vi har selvfølgelig før set, hvordan en pause kan vække folk, så hvem ved om Teddy nu er den nye Uzi, selv om meget få af os forventer det.

Med så stor jævnbyrdighed, tyder alt i hvert fald på at sæsonen bliver voldsomt spændende!