Optakt - Worlds 2018 Cloud9 vs. Fnatic

Vi har taget et kig på den anden semifinale i Worlds 2018, som er mellem Cloud9 og Fnatic, hvor der i den grad er dækket op til et danskeropgør på midten.

Her kan i læse lidt om optakten til den første Worlds 2018 semifinale. 

Cloud9 (NA) vs Fnatic (EU)

Søndag d. 28 oktober kl. 9.00

Søndagens kamp involverer de amerikanske drenge fra Cloud9 med dansk styring på mid lane. De kommer fra en utrolig overraskende 3-0 mod Afreeca Freecs. Selv ikke den hårdeste Cloud9 fan, havde turde tro på det resultat. Men de spillede rigtig flot League i deres kvartfinale, og mon ikke det forsætter i semifinalen?

Fnatic på den anden side, kommer fra en ret nem kamp mod Edward Gaming. De smed et enkelt map væk på lidt rodet spil, men generelt så var Fnatic utrolig dominerende med Caps på hard carrys og der blev vist et fantastisk højt niveau fra vores danske stjerne, der sammen med broxah hjalp godt til i junglen. Endelig har vi et hold domineret af 2 unge danske drenge.

Top lane

Licorice vs Soaz / Bwipo

Licorice (CA) 7/10 Licorice er en af de top lanere tilbage i turneringen med mest overblik. Ikke kun i forhold til teleports, men også i forhold til sent i kampene at få en god vinkel på det hele. Han er mekanisk rimelig dygtig, samt han har en fin champion pool, der ikke gør ham nem at gå efter for modstanderne.

Soaz (FR) 5/10 Soaz er meget ''one dimensional'' manden kan kun spille tanks, og er langt fra imponerende selv på dem. Desuden er det stærkt uventet at se ham i spil medmindre Bwipo flopper totalt.

Bwipo (BE) 8/10 Bwipo er en rigtig stærk carry top laner, der samler de typiske ting op som Aatrox og Urgot. Men han har også talent på de uortodokse picks som Viktor, som vi så i kvartfinalen, samt en rigtig stærk tankspiller når det er nødvendigt. Generelt så gør han mekanisk meget, og taktisk er han en rigtig stærk spiller. Han mangler lidt i form af overblik på kortet.

Top lanen går til Fnatic og Bwipo. Han er den bedste spiller her, dog forventes det ikke, at han får en nem tid på sin lane. Så det bliver ikke fordi, at han vil tage over, men han er bedre end Licorice på lane, og kan holde ham i skak. Så vi får en ret lige top lane. Licorice har lidt bedre evner til at have en indflydelse på de andre lanes, imens Bwipo typisk vil fokusere mere på sin farm og at få tower, så der er lidt forskelligt fokus.

Jungle

Svenskeren / Blaber vs Broxah

Svenskeren (DK) Agressiv jungler med hovedet under armen? 8/10. Jeg giver ham en flottere karakter end ellers, alene fordi han har bevist sit værd. Hans præsentation under kampen med Afreeca Freecs var virkelig skarp, ikke alene formåede han at ligge pres på, han gjorde det til et flot 12 tal. Typisk har han et problem med at være over aggressiv, hvilket kan straffes hvis man formår at spille omkring det.

Blaber (US) 5/10 – Han er en god jungler, der dog har en lidt spøjs taktik, og virker helt usynlig og bange i kampe, hvor der er noget på højkant. Forventer ikke, at vi ser ham under semifinalen, medmindre svenskeren falder helt igennem.

Broxah (DK) 9/10 Indtil videre turneringens bedste jungler som jeg ser det. Han har en aggressiv champion pool og spillestil, der støtter perfekt op omkring caps, som betyder de virkelig kan dominere mid – jungle af de fleste kampe. Den danske duo er enormt giftig.

Jungle går uden nogen debat til Broxah. Han er den bedste af de 3 spillere, kombineret med at hans champion pool er bredere, og hans samarbejde med Caps er vanvittigt godt. Svenskeren vil nok få en del problemer da Broxah og Caps lever i modstanderens jungle, hvis de først får lidt luft. Hvilket jeg godt kunne forvente, at de får i dette opgør.

Mid lane

Jensen vs Caps

Jensen (DK) 8/10. Som han spiller for tiden, er han en giftig spiller. Han er mekanisk vanvittigt dygtig kombineret med, at de i kampen imod Afreeca Freecs vandt mid + jungle, gav det ham muligheder for virkelig at folde sig helt ud. Han har en del små 'pocket picks' som gør, at han aldrig helt kan rammes, og han har nogle fine counter picks i tanken hver gang, der sker noget uventet.

Caps (DK) 9/10 han er en mekanisk gifted ung dreng, med evner, en enorm champion pool og vanvittigt flot spil. Kombineret med at ham og Broxah virkelig virker til at have synergi, så er han voldsomt stærk, Hans problem ligger mest i, at han er meget 'ensrettet' hvis ikke det virker at gå frem af, så sker der tit det at han dør en smule. Dog sjældent totalt forgæves, men det hænder at han presser lidt for hårdt på.

Vores lille danskeropgør på mid lanen, hvordan kan vi ikke elske det? Vi har en god chance for at Mid + jungle i alle maps bliver danskeropgør. Jeg føler, at Caps har fordelen her på grund af hans stærke samarbejde med Broxah, samtidig med at han virkelig er en mekanisk guddommelig ung dreng, der godt nok mangler lidt af det taktiske element, hvilket er noget som Jensen besidder. Så der er mulighed for, at de to kan presse hinanden ret fint. Det bliver et kongeopgør at se på, men jeg mener at Caps har en lille fordel i dette match up.

ADC

Sneaky vs Rekkles

Sneaky (US) 5/10 Sneaky er en af de mere simple adc's. Han er mekanisk ikke specielt dygtig, ej heller en spiller, som har de vilde placeringsevner sent i kampen. Typisk så ser man ikke meget fra sneaky af. Han gør lidt hvad der kan forventes, og ikke mere, men ofte lidt mindre. Hvad angår champion pool, har han da lidt at komme med, og er rimelig fleksibel.

Rekkles (SE) 7/10 en ADC med et rigtig højt skill cap. Selvom han ikke helt har vist det endnu under Worlds, så er han en intelligent spiller, som altid er hård imod sig selv, hvilket betyder, at han tit performer rigtig godt. Hans styrke i champions er også lidt hans svaghed. Han spiller alt for mange, samt prøver at få en del pocket picks ind, hvilket betyder, at han ikke mestre noget ned til den mindste millimeter af balancen.

Den her er lidt spøjs. Rekkles er enormt dygtig på lane, hvilket er noget sneaky ikke er. Så hvis de ikke får Lucian eller en anden lane dominerende champion til Sneaky, så burde Rekkles og Hylissang løbe dem totalt over.

Support

Zeyzal vs Hylissang

Zeyzal (US) 6/10 Han er en dygtig spiller, til det han gør. Hans job er i stor grad at få sneaky fint igennem early gamet, hvilket han ret ofte formår at gøre. Kombineret med at han har en relativt bred champion pool, der dog primært er de mere tanky valg, såsom Shen, Braum, Alistar.

Hylissang (BG) 8/10 Hylissang er en virkelig dygtig support, som typisk altid er der for sit hold. Han bruger meget tid på at hjælpe andre lanes, og hans spil på Braum, er virkelig mekanisk godt. Når det er sagt, så kan han føles som at have en lidt snæver champion pool, hvilket godt kunne ramme ham i dette opgør.

Supportrollen går til Hylissang for hans mekaniske overlegenhed kombineret med, at han har et taktisk større overblik. Dog er det svært helt at sætte disse to op overfor hinanden, da den ene har en dominerende stærk ADC og den anden en lidt dvask passiv ADC som ikke altid formår at presse fuldt ud.

Lille Opsummering

Top +1 Fnatic

Jungle +1 Fnatic

Mid +1 Fnatic

ADC +2 Fnatic

Support +2 Fnatic

Altså har Fnatic scoret syv højere end Cloud9 i min vurdering. Dette gør sig i stor grad gældende for deres nuværende form, som har været utrolig stærk.

Det som skal gå rigtigt for Cloud9, for at de vinder er, at de skal finde en måde at ramme Caps eller Broxah på, og sikre sig, at Jensen kan få en vindende lane imod Caps. Hvis det bliver et mekanisk skill opgør, så vil Caps trække fra ret ofte.

Men alt i alt får vi jo en vanvittig fed kamp, med klaphatten solidt plantet på hovedet. Med forventning om at se 4 af vores drenge fra Danmark i ilden, hvilken fornøjelse!