Optakt - Worlds 2018 G2 Esports vs. Invictus Gaming

Der har været masser af overraskelser ved Worlds 2018, og vi har kigget på en optakt forud for semfinalerne, hvor vi måske kan se frem til en finale med deltagelse af to europæiske hold for første gang nogensinde.

Vi går nu ind i den næstsidste weekend af Worlds 2018, hvor man må sige at overraskelserne har  været der i stor stil. Ikke alene formåede G2 at slå storfavoritterne Royal Never Give Up ud, så tog Cloud9 sig også af det koreanske hold Afreeca Freecs.

Så nu står vi tilbage med fire hold, hvor vi har to europæiske hold, 1 amerikansk, og sidst men ikke mindst et kinesisk mandskab. Ikke mindst værd at nævne, så har vi hele fem danskere tilbage i turneringen, fordelt på tre af de fire hold! Så vi får med sikkerhed dansk deltagelse i finalen, hvem ved måske danskere på begge sider?

Det er aldrg sket i historien af Worlds før, hvor vi alle år har haft mindst et koreansk hold i finalen, enkelte år to. Hvor vi nu står med en situation, hvor to EU hold kunne stå i finalen, hvis G2 kan overkomme problemerne som nok opstår mod Invictus Gaming. Det bør måske nævnes, at det er uden, at vi tager sæson 1 med, hvor kun EU og NA deltog.

Lad os kigge på den første af de to semifinaler!

G2 eSports (EU) vs Invictus Gaming (LPL)

Lørdag d. 27 oktober kl. 10.00

G2 eSports åbner ballet med et brag af en kamp mod kinesiske Invictus Gaming. Kampen er favoriseret tungt mod Invictus Gaming og med god grund. De har set imponerende stærke ud fordelt over hele turneringen, samtidig med at de slog KT Rolster, som var en af de store navne til denne turnering.

G2 kommer fra deres sejr over Royal Never Give Up, en sejr som de fik på rigtig flot spil, men på samme tid så manglede Royal Never Give Up noget bid i kampen, som betød, at det måske ikke var et G2 mandskab, der slog RNG på deres bedste dag, men nok nærmere at alle tandhjulene lige klikkede for, at kampen faldt ud som den gjorde.

Top lane

Wunder vs TheShy / Duke

Wunder (DK) giver vi en flot 7/10 score. Han er top laner, som har vist sig at være stærk selv i de sværre match ups, desuden så har ingen fået nok respekt for ham endnu, så han tillades alt for ofte at få Aatrox. Hans mangler opstår lidt i holdspillet, hvorfor han ikke får en bedre karakter.

TheShy (KR) som forventes at spille, får 8/10 en af de mest versatile top lanere, der kan tilpasse sig hvad situationen kræver af ham. Han er desuden ekstremt dygtig til split pushing, hvilket også ses i hans gode overblik i forhold til at teleport ind på gode tidspunkter.

Duke (KR) kunne meget vel få et par maps, men vil afhænge af TheShy's performance. 6/10. Duke er en mekanisk dygtig spiller, men han har skuffet indtil videre. Der har været for mange problemer med hans holdspil, samt ikke virket til at holde sig et stort nok overblik på sin lane. Desuden er han lidt 'bange' virker det til i hans tilgang, så han får ikke helt det maksimale ud af situationerne.

Top lanen vil jeg give en smal fordel til Invictus Gaming, alene fordi jeg føler, at TheShy burde få mest tid på banen. Ender de ud med at teste Duke af, så er det i de kort hvor Wunder kan sætte sit præg på kampen og påvirke udfaldet.

Jungle

Jankos vs Ning

Jankos (PL) har ikke været imponerende 5/10. I deres nederlag når han aldrig at blive involveret, og i deres sejre, så føles det lidt som om, at de fleste tilfældige junglers kan gøre det samme som han gør. Han er mekanisk dygtig, men har endnu ikke rigtigt vist os meget til Worlds.

Ning (CN) er som oftest med til at sætte Invictus Gaming op 7/10. Han er en vigtig del for, at de vinder i deres kampe, da han typisk er med til at sikre Rookie en nemmere tid på lane. Dog har han en kæmpe svaghed i hans placering i det sene spil, samt at han i nederlag kan føles lidt for passiv, fremfor at prøve at skabe ting, der kan vende skuden.

Junglen giver jeg til Invictus Gaming. Det er dog ikke uden chance for, at Jankos kan være den bedre jungler. Han er mekanisk på højde med Ning, hvis ikke bedre. Det kræver dog, at han tager en mere agro tilgang, og sikrer sig at sætte Ning på røven fra start af.

Mid lane

Perkz vs Rookie

Perkz (HR) viste rigtig god form, og får et flot 8/10. Han er en mekanisk rigtig stærk spiller, sog det er sjældent ham, der er skyld i deres nederlag men i højere grad, at spillet bliver tabt rundt omkring ham. Hvorfor får han så ikke højere? Han har en tendens til ikke at holde højt nok pres, hvilket kan tillade modsatte mid laners at påvirke kortet i højere grad.

Rookie (KR) havde her forventet vores første perfekte score, men som han spillede i kvartfinalen får han kun en 9/10. Der var for mange sløsede fejl, og langt fra det niveau, som vi forventer af, hvad jeg vil kalde verdens nuværende bedste mid laner. Han er mekanisk den dygtigste spiller vi har, men han har ikke rigtig fundet formen frem til Worlds endnu.

Kampen afgøres med stor sandsynlighed udfra hvordan disse to herrer spiller. Perkz skal formå at kontrollere rookie, hvilket Caps viste man gjorde ved at spille agro, og være helt oppe i ansigtet på ham. Problemet er, at Perkz ikke altid læser situationer lige så godt, hvilket burde føre til at Rookie og Ning kan straffe ham. Jeg ser Rookie, som den bedste spiller, og jeg føler, at han trækker fint fra her.

ADC

Hjarnen vs JackeyLove

Hjarnen (SE) 5/10 hans bedste 'feature' er egentlig, at han kan spille rigtig mange champions, så der er en del mulige taktikker at hive frem. Kombineret med, at han har en okay placering sent i kampene, så fanges han ikke specielt ofte ude, hvilket man også kan se på hans antal af deaths. Men så stopper rosen også her. Han er intet vidunder på nogen måde, ej heller en som kan overtage kampe, og vinde dem for hans hold.

JackeyLove (CN) 7/10 mekanisk dygtig spiller, men han er meget snæver i hans champion pool. Han har vist manglende talenter på alt andet end hard carrys, så man er lidt mere bundet i sin taktiske tilgang med en ADC som Jackeylove. Hans placering er fin, og hans spil generelt, når han lige kommer levende ud af laning delen af spillet, så er han en ret dygtig ADC.

Fordelen her er lidt svær, fordi det er utrolig tæt, havde jeg givet halve karakter, så var de begge nok havnet på 5.5, fordi de har så ens niveau i forhold til styrker og svagheder. Grunden til at JackeyLove vinder her er, at hans problem er, at hvis nogen presser ham tidligt, hvilket Hjarnen kun har vist sig i stand til at gøre med et valg som Heimerdinger, ellers så fører han selv en ret passiv laning, hvilket taler for, at Jackeylove er den bedre spiller i denne kamp.

Support

Wadid vs Baolan

Wadid (KR) 7/10 – lidt snæver champion pool, da han primært spiller de defensive valg. Men han har et enormt godt overblik, hvilket i en kamp imod et hold som Invictus Gaming er enormt vigtigt, så han fik en bedre karakter end måske først forventet.

Baolan (CN) 5/10 jeg er ikke imponeret over Baolan. Han har en fin champion pool, men føler virkelig han mangler at vise sit normalt agressive spil, som vi så i LPL. Det er lidt som om Worlds har lagt en dæmper på et hold som Invictus Gaming, og hos supportspillerne ses dette endnu tydeligere end ellers.

Wadid får fordelen grundet hans enorme overblik. Det burde hjælpe dem langt hen ad vejen til at neutralisere Ning. Rookie og Baolan's roaming muligheder tidligt i spillet, og Baolan er ikke kreativ nok til at få sat ting op, så supportrollen går til fordel for G2.

Opsummering

Top +1 IG

Jungle +2 IG

Mid +1 IG

ADC +2 IG

Support +2 G2

Altså har Invictus Gaming scoret fire højere end G2. Dette viser os, at der altså er muligheder for begge hold, selvom G2 skal have nogle flere ting, der klikker for dem.

Det som mest af alt skal gå rigtigt er, at Jankos er nødt til at være involveret tidligt, i et forsøg på at give Wunder og Perkz nok snor til at sætte G2 op til sejr. Desuden skal vi se Perkz i en langt mere aggressiv spillestil, da det er nødvendigt før, at han kan holde Rookie i skak. Desuden viste Fnatic det ret godt, at man er nødt til at prøve at presse dem tidligt. Fnatic tog den tilgang, at de gruppede op rigtig tidligt, og begyndte at tvinge Invictus Gaming til at reagere, hvilket ikke var nemt for Invictus Gaming, som typisk plejer at styre tempoet i deres kampe. Kan G2 kopiere denne taktik?

Vi ser frem til en fed lørdagskamp!