League of Legends Worlds Main Event: Gruppe C og D

Worlds 2018 går i gang i morgen, onsdag den 10. oktober. Her får i optakten til gruppe A og B, hvor jeg gennemgår alle otte hold og de enkelte spilleres styrker og svagheder

Du kan læse optakten til gruppe A og B her.

Gruppe C

KT Rolster

De kommer fra en solid sejr i LCK summer, med en 3-2 over Griffin, og et fint resultat fra deres almindelige sommer split. Det er en erfaren roster, med nogle rigtig stærke spillere på.

Holdet består af Smeb på top lanen, Score i junglen, Ucal på mid lanen, Deft som ADC og Mata på support rollen. Kingen er med som stand-in for top lanen.

KT Spiller en stil hvor de udnytter deres individuelle høje niveau, som gør, at man typisk ser dem løbe deres modstandere over early game, og laning-delen af spillet er typisk en stor faktor for, hvordan de klare sig i deres kampe.

Smeb på top lanen er den klassiske carry spiller, med Urgot, Jayce, og Aatrox, samt nogle specielle valg i form af Jarvan, hvor han kan trække et es op af hatten. Han er en mekanisk vild spiller, som formår at spille strategisk klogt, og han har en virkelig solid synergi med Score i junglen.

Score i junglen en utrolig intelligent jungler, som dog har vist nogle problemer. Hvis han presses tidligt, og kommer bagud, kan han godt have det svært. Han spiller de mere tanky champions så som Gragas og Olaf, men han har også mulighed for at gå semi carry. Så han er meget alsidig, selv om han har sin bedste værdi på et valg som Gragas.

Ucal på mid lanen er et af vores helt unge talenter, han overtog rollen på grund af sine mekaniske evner, brede champion pool, og gode evner til at tilpasse sig til nye meta'er. Han spiller blandt andet Viktor og Azir, hvis man søger en mere kontrolleret spillestil, samt Zoe, Ryze, Irela og Leblanc, hvis man skal have en aggressiv tilgang. Så han er umulig at target-ban, og vil altid få noget, hvor han kan have en rimelig fin indflydelse på spillet.

Deft som ADC, er en alsidig spiller. Han var glad for Ashe meta'en hvor han kunne vælge sine kampe med omhu. Nu spiller han nærmest alt, der kan graves frem. Vi har Sivir, Xayah, Kai'sa, Jinx og Ashe, så der er intet undtaget i, hvad han kan spille. Han er ikke en af de der vanvittigt imponerende hard carrys, men han kan sit kram og gør altid sit job.

Mata på supportrollen elsker ting med en høj mobilitet, som han kan starte fights med. Rakan, Alistar og Shen er dem, der typisk kædes sammen med Mata. Han er en super intelligent spiller, der formår at have en stor indflydelse på alle på kortet, med fokus på at hjælpe Ucal på mid lanen til at få større føringer.

Som stand-in har de Kingen, men jeg forventer ikke, at vi kommer til at se ham spille.

MAD Team

De kommer fra LMS regionen. De kom med en andenplads i både sommer split, samt en andenplads i slutspillet. Her tabte de med et brag til Flash Wolves, 0-3 uden at få en fod til jorden i løbet af kampen.

Holdet består af Liang på top lanen, Kongyue i junglen, Uniboy på mid lanen, Breeze som ADC og K på support rollen, samt Benny som stand-in.

De spiller en meget klassisk meta stil, som vil virke godt mod de hold, som er under dem i niveau. Men det betyder også, at de fleste hold med samme eller bedre niveau, vil slå dem med mil.

Liang er vores typiske carry top laner, han er utrolig glad for Cho-gath, ellers så er det de klassiske som Urgot, Aatrox og Sion. Han er en passiv spiller, der ikke nødvendigvis gør meget før i team fights.

Cho-gath

Kongyue er en meget klassisk jungler med fokus på Olaf og Trundle. Han er en spiller der typisk dækker den naturlige spillestil, hvor han leder efter ganks på top og mid lanen, men med hovedvægt omkring Uniboy på mid lanen.

Uniboy en mekanisk god mid laner, som vil prøve at spille meta champions som, Taliyah, Zoe, samt så spiller han en god Irelia, som dog typisk bliver banned mod dem.

Breeze en ADC som elsker sin mobilitet. Han er en stor fan af Ezreal, hvilket bliver spændende at se, da Ezreal ikke nødvendigvis er det bedste fit til nuværende meta. Vil han prøve at hoppe over på Kai'sa som ellers er meta? Eller ser vi ham samle Ezreal op for sikkerhed og komfort?

Ezreal

K hans primære support er Tahm Kench. Han bruger sin tid op af Breeze, hvor han prøver at etablere et stabilt miljø, som han kan vokse i. Vi ser typisk, at K vil holde sig op af Breeze, og kun i perioder hvor de er tilbage, vil han rotere mod mid for at hjælpe med at få Uniboy i gang.

Til sidst er der Benny som stand-in, men forventer ikke at han vil blive anvendt meget.

Team Liquid

De kommer til Worlds 2018 med en fin placering i NA LCS, hvor de vandt sommer-sæsonen med en sikker 3-0 sejr over Cloud9. De dominerede i stor stil deres egen region, og vil nu prøve at tage deres flotte spil med videre til Worlds 2018.

Holdet består af Impact på top lanen, Xmithie i junglen, Pobelter på mid lanen, Doublelift som ADC og Olleh på support rollen. De har VIPER som stand-in.

De spiller meget omkring deres to store stjerner, med fokus på Doublelift, som er deres klart største stjerne. Når han er sat op, vil de typisk spille en meget objektiv spillestil, hvor de sjældent tager en kamp uden, at der er et tower, en drage eller andet på højkant.

Impact er den klassiske tank top laner, som vi med få undtagelser ser på Champions som Sion, Ornn, og lignende tank top laners. Hans specielle valg falder nok på Rumble, hvis han ser sit snit til, at den vil passe ind i den holdopstilling, de forsøger til lige netop det spil.

Xmithie en intelligent jungler, der dog ikke er mekanisk specielt god. Han gør sig primært på champions som Gragas, Olaf og Sejuani. Champions der er tanky, og gør, at han kan lave små mekaniske fejl, uden at blive straffet.

Pobelter. Hans første valg til mid er næsten altid Ryze. Når det er sagt, så har han samlet Syndra op som et af hans mere elskede valg, og som i nuværende meta passer rigtig godt ind. Han er også en stabil Zoe spiller, han er mekanisk ganske god, men intet geni rent taktisk.

Kaisa

Doublelift er som ADC en meget 'well rounded' spiller. Han ser sig selv på Champions som Ashe, Varus og Kai'sa, hvor sidstnævnte er der, hvor hans mekaniske evner kan folde sig ud. Han har tilpasset sin stil så meget, at han ikke længere er fokuseret udelukkende på, hvordan han selv klarer sig, men i større grad er blevet en holdspiller for Team Liquid.

Olleh er vores klassiske engage supportspiller, der oftest spiller med Thresh. Det fører til en stil, som kan være farlig, da hans fejl vil blive straffet ret hårdt. På samme tid er han mekanisk god nok til, at han oftest kan holde en stil, hvor han undgår de større fejl.

Som Stand-in har vi V1PER, som jeg forventer, vi ikke får at se.

Edward Gaming

De kravlede sig med fra en nogenlunde præstation ved Play-in, efter de floppede sæsonen lidt. Deres gruppe gik fint, men de smed lidt overraskende et kort væk til Infinity. Dog tog de en ret sikker 3-0 sejr mod Detonation til at lukke kvalifikationen.

Holdet består af Ray på top lanen, Haro & Clearlove i junglen, Scout på mid lanen, iBoy som ADC og Meiko på supportrollen.

Ray er en solid top laner, med en rigtig bred champion pool. Han er i stor grad en mekanisk stærk spiller, der formår at få næsten alle champions til at se spændende ud. Han spiller primært de mere carry orienteret champions, men han kan ses på alle typer af champions.

Haro er en jungler, som spiller de fleste almindelige champions, der hører til meta'en i junglen. Camille, Lee Sin, Xin Zhao og Taliyah, hvor vi ser en jungler bruge størstedelen af sin tid i modstanderens jungle del. Han spiller i langt større grad for at sætte den anden bagud. En intelligent jungler med gode ruter samt mekanisk stærk spiller.

Clearlove er en jungler med mere fokus på peel og engage champions, så som Skarner og Gragas. Han har en rigtig fin tilgang til early gamet, hvor han fokuserer sin tid omkring Scout. Han er mekanisk ikke ekstremt dygtig, men han er utrolig stærk taktisk jungler, der læser modstanderens jungler utrolig godt.

Scout er et mid lane geni og en mekanisk dygtig spiller, der prøver at tilpasse sig til enhver situation. Han spiller mange forskellige champions, men hans fokus ligger på assassins hvis de passer ind, så som Leblanc, Akali og Syndra. Han har dog også de naturlige picks, når situationen kræver andet. Han spiller en stærk Azir og Ryze, hvis situationen kræver, at man kører en mere sen opstilling.

iBoy er en ADC-spiller, der har stor fokus på hard carry champions så som Kai'sa, Xayah, og Tristana. Han vil til enhver tid være sat op til succes. Hans early game kan være lidt mixed, men når vi kommer sent til alle spillene, så tager iBoy over, og vil typisk være den bærende kræft. Der er intet bedre end en mekanisk dygtig Kai'sa spiller, hvilket er et fint target ban for de fleste mod ham.

Meiko. Der er intet normalt ved denne support spiller. Han dækker alle spænd af champions fra Braum til Nautilous. Der er intet, som han ikke kan, og han er en aktiv support der gerne hjælper sine laners ud. Hans samarbejde med Haro, er typisk utrolig godt, hvilket fører til, at der er en masse gode plays, som sætter dem op til at vinde.

Gruppe D

Invictus Gaming

De kommer fra en imponerende præsentation fra LPL sommer, hvor de fik en andenplads efter et snævert 2-3 nederlag til Royal Never Give up. De vandt East, og fik en sejr under Rift Rivals for et par måneder tilbage. De forventes at være klar til kamp, og de er et stærkt hold.

Holdet består af Duke & Theshy på top lanen, Ning i junglen, Rookie på mid lanen, Jackeylove som ADC og Baolan på supportrollen.

De spiller en taktisk omgang omkring deres vanvittigt stærke mid laner i Rookie, og med TheShy på top lanen. Der er så meget talent på den her trup, som gør, at de kan spille omkring de mekaniske monstre der er. Det betyder, at de i ny og næ kæmper med holdspillet.

Duke er en rigtig dygtig top laner, men har på det seneste taget pladsen bag TheShy i mange opsætninger, Duke er en meget ensidig spiller, der har problemer med at få en bred nok champion pool til at passe ind i de fleste meta'er. Han er mekanisk dygtig, men kæmper lidt med hans teleport egenskaber.

TheShy er Invictus Gaming's faste top laner grundet hans høje mekaniske niveau, taktiske overblik, samt brede champion pool. Han er desuden en, hvor Ning kan vælge at lade ham stå alene, uden at TheShy ryger bagud. Hans champion pool er nærmest alle carry champions, som man kan smide op på top lanen. Ryze, Akali, Irelia, Urgot, og ikke nok med det, så holder han sig ikke tilbage fra at spille Tanks.

Akali

Ning en alsidig jungler med en voldsomt bred champion pool. Der er intet han ikke kan spille. Han er mekanisk rigtig stærk, men taktisk er der i ny og næ lidt problemer. Han kan have en tendens til at være ekstra offensiv, hvilket ofte får ham til at komme i problemer. Det er så her, hvor vores stærke top laner TheShy og mekaniske bæst i Rookie, for alvor gør sit indtog.

Rookie er et mekanisk monster af en anden verden på mid lanen. Vi ser ham typisk på højt mekaniske champions, hvor Zoe er en af hans favoritter. Når det er sagt, holder han sig ikke tilbage fra at spille Lulu eller Orianna, hvis det er nødvendigt for at fylde truppen. Han kan tilpasse sig de fleste situationer, hvilket er utrolig godt for holdet, da de kan spille omkring andre, hvis det er nødvendigt.

Jackeylove spiller hvad der skal til som ADC. Han har dog holdt en tendens til de mere engage tunge champions såsom Ashe og Varus. Han samler Kai'sa op i ny og næ, hvis der er behov for, at han skal være en tungere carry.

Baolan spiller de klassiske supports, såsom Tahm Kench, Braum og Alistar. Det er champions som netop er brugt til at bakke sine holdkammerater op, hvilket er det job som Baolan udfylder godt. Han er mekanisk stærk, og taktisk rigtig stærk.

Fnatic

Er vores europæiske mestre. De kommer med en rigtig fin sejr på 3-1 i bagagen over Schalke 04, hvor de viste utrolig flot spil, og oven i det vandt de Rift rivals NA-EU, samt det europæiske sommer split. De har vist rigtig god form de seneste fire måneder.

Holdet består af Bwipo & Soaz på top lanen, Broxah i junglen, Caps på mid lanen, Rekkles som ADC og Hylissang på support rollen.

Deres spillestil er meget omkring Caps på mid lanen, som er vores danske stjerne. Han er et mekanisk bæst, der bringer gode ting med sig. Ham og Broxah sætter typisk alt spil op for Fnatic, og Rekkles tager så over i lategamet, De kan både skirmish og team fight. Der er intet de ikke kan, så der er potentiale i det her hold.

Bwipo er deres carry top laner, som kan fylde pladsen på både tanks og carry champions. Han er deres alsidige valg, hvis kampen kan være svær at spå om. Han er mekanisk god, men mangler lidt taktisk. Han har tit lidt problemer på sin lane, hvis han bliver ganket ret ofte.

Soaz en tank top laner, som har tonsvis af erfaring. Der har været mange spørgsmål om hans niveau gennem årene, og om han var ved at blive for gammel. Han tilpasser sig dårligt til nye meta'er, men hver gang vi har en tank baseret meta, så vil Soaz altid have sin plads på holdet. Hans Champions er primært Sion, Ornn og Cho'gath.

Broxah er en helt normal mobility og utility jungler. Han er utrolig glad for hans trundle og gragas, samt ligger tid på Skarner og Zac, champions der kan flytte en kamp. Trundle og Gragas kan rykke rundt på modstanderne i en kamp, som er en af hans bedste ting. Han har et stort overblik i fights, og er en mekanisk rigtig fin spiller.

Caps er det danske monster på mid lanen. Han er en utrolig dygtig mid laner med meget få svagheder. Han kan bære holdet alene, hvis han har en god kamp, og på samme tid er han en rigtig dygtig spiller, til at sætte sine holdkammerater op. Hans champions er alt eller intet, så pas på med at forvent det helt store af vores unge dansker, da han kan hive alt op af hatten.

Rekkles er en hard carry ADC. Han spiller de tunge valg som Kai'sa og Tristana eller Xayah. Hans 'support' valg til at hjælpe holdet ligger tit på Sivir, hvor hans ultimate kan hjælpe holdet. Så hvis de har nok champions, der kan hjælpe med at bære holdet, ser vi ham samle Sivir op. Han er en mekanisk rigtig dygtig spiller, dog har han nogle problemer mentalt, hvis han er presset. Det kan være et problem under Worlds, da vi nu har det maksimale pres, en spiller kan opleve.

Kaisa

Hylissang en alsidig support med en bred champion pool. Han er en af de få supports, som har været virkelig glad for Pyke, hvilket vi jo alle håber at få lov at se lidt til. En spændende support med mange muligheder i sig. Hylissang er en erfaren taktisk god spiller, der mekanisk er ganske fin. Hans job består som oftest i at prøve at få Caps og Rekkles foran.

100 Thieves

Deres kvalifikation ligger i stor stil på de point, som de hentede i foråret. Deres sommersæson var forfærdelig. De fik en fjerdeplads i den hjemlige liga, da de aldrig rigtig nåede at tilpasse sig den anderledes meta der blev kørt. Så deres form er svær at forvente meget af.

Holdet består af Ssumday på top lanen, Anda som jungler, Ryu på mid lanen, Cody sun & Rikara som ADC og Aphromoo på supportrollen.

De spiller en stil, som er omkring en meget aktiv support, der skaber meget på kortet. Deres store navne er Ssumday og Ryu, som ikke rigtigt føles som de store hard carrys. De er måske lidt slidt på deres senere år, og der er en del mangler på dette hold.

Ssumday er en top laner med mange års erfaring, og en spiller, der kan bære holdet på sine skuldre. Han kan spille både meta, og de mere uortodokse champions. Så der er masser af mulighed for at udnytte denne spiller. Han er mekanisk stærk, og taktisk virkelig god. Med sin enorme erfaring er han typisk svær at ganke.

Anda er tank jungler, der benytter rigtig mange champions såsom Sejuani, Gragas, Olaf og Skarner, hvor han fylder en plads som counter ganker. Han bruger det meste af sin tid på at sikre sig, at Ssumday og Ryu får en føring, og dermed hjælpe dem med at bære holdet til sejr.

Ryu er en mid laner, som typisk spiller en utrolig god kontrolbaseret laning, hvor han sikrer sig, at modstanderen ikke bevæger sig for meget. På samme tid åbner det op for, at han kan lave ting, der gavner hans hold i samarbejde med Aphromoo og Anda. Hans champion-udvalg er utrolig stort, hvor Malzahar, Ryze og Cassiopeia er de klart mest valgte, og de fylder lidt forskellige situationer, som gør, at han kan tilpasse sig mange situationer.

Cody Sun er en hardcarry ADC-spiller, som ligger tæt op af Tristana og Xayah. Han har en del mangler i og med, at hans champion pool er begrænset, samt det faktum, at han mekanisk er mangelfuld og taktisk afhængig af, at Aphromoo kalder alt på lane. Senere i spillet er han også lidt styret af andre. Han er klart det svage led på 100 Thieves.

Aphromoo supporten bad ''Support is so easy'', dem af jer som husker da han blev support, ved nok hvordan han så på det hele. Han er en alsidig support, der elsker Alistar, Braum og Rakan, men han har så bred en champion pool, at der ingen begrænsninger er. Mekanisk er han en vanvittigt dygtig spiller med et ekstremt taktisk overblik, og evner til at trække alle kampe tilbage på hans Alistar.

Stand-in er Rikara. Det forventes, at vi ser ham lidt, men jeg er ikke sikker på i hvor stor en grad. Det afhænger nok af Cody Sun's niveau, eller om man vil prøve at overraske modstanderne lidt.

G-Rex

De af jer som så Play-in ved, at de kom igennem der med en flot sejr over Supermassive i deres kvalifikationskamp på 3-1- På den hjemlige front blev de 5'er i LMS regionen, og de kom med til Play-in fordi de vandt Taiwan Regional finals med en 3-0 over J Team.

Holdet består af PK på top lanen, Empt2y & Baybay i junglen, Candy på mid lanen, Stitch som ADC og Koala på support rollen.

De spiller en objektiv baseret stil, der er fokuseret omkring deres stærke spillere i Stitch og Candy, Der er typisk ikke meget 'flashy' over deres hold. Værd at nævne er måske, at Toyz står bag dem som en af deres trænere. Han er en af de gamle drenge fra TPA tiden tilbage i 2012, så en meget erfaren herre, der har prøvet alt det her før.

PK er en meget normal top laner. Der er  intet specielt i hans spil, hvor vi ser de klassiske tank top champions ud af ham. Han er en passiv top laner, der ikke presser ekstremt meget på for lanerne, men han er en taktisk skarp spiller, der har ret godt styr på hans brug af teleport. Så han har typisk en fin indflydelse på hele kortet.

Empt2y er en jungler med enormt udvalg af champions. Han er en meget alsidig spiller. I visse maps er han aggressiv, og spiller mere på modstandernes banehalvdel, og i de næste er han passiv, og holder sig til at counter gank. Det er utrolig svært at vide, hvor vi har ham, før vi ser hvilken champion han ryger ud på. Dette kan gøre ham svær at læse. Hans mekaniske evner hjælper ham desværre ikke altid, da hans store udvalg af champions gør det svært at vænne sig ordentligt til noget.

Candy 10 kampe og 9 forskellige mid lane champions. Det siger vist alt om Candy. En mekanisk stærk spiller, der er utrolig vigtig for deres hold. Hvis han har et dårligt spil, så har G-Rex et dårligt spil, der er kun meget få undtagelser. Manden er mekanisk rigtig stærk, og har et stort taktisk overblik, men med overmodighed, der kan tage ham i perioder.

Stitch er en hard carry ADC-spiller. Der er meget få champions, som ikke er hard carry. Vi har primært Xayah og Kai'sa. Han bruger meget lidt tid på andre. Han er mekanisk virkelig dygtig og hans placering i holdkampene er rigtig stærk. Hans største svaghed er de helt tidlige minutter på lanen (første 10 minutter), hvor han i ny og næ kan falde lidt bagud til de normalt stærke modstandere i ADC's, som vi har med i Worlds 2018.

Koala er der meget lidt at sige om, Han gør sit job godt. Spiller omkring Stitch for at sikre sig, at han kan bære dem, men han gør intet flashy og ekstremt, som man kan skrive hjem om, Han er en taktisk god spiller, der dog mangler lidt mekanisk. Alt i alt en fin spiller.

Stand-in er Baybay i junglen, der dog ikke forventes at se så meget tid på banen. Der skal ske noget drastisk, hvis man giver ham et skud.