Anmeldelse af Spider-Man - Netsvingeri på højeste plan

Insomniac Games og Sony er kommet med et nyt revolutionerende superhelte-spil, som andre får svært ved at leve op til. Vores anmelder var meget begejstret for det nye Spider-Man til PS4, selvom enkelte ændringer kunne have hævet scoren.

Din yndlings edderkoppesvingende-superhelt er tilbage, og det har vist at være en kæmpe succes, selvom man er nødt til at eje en Playstadion 4, hvis man ønsker at spille det nye PS4-eksklusive Spider-Man spil fra Insomniac Games.

Spillet fra september 2018 er meget vel det mest populære og gennemførte superheltespil, der er udviklet til en konsol, måske lige med undtagelse af Arkham-serien fra Batman. Der er dog mange, der var skeptiske for den nye Spider-Man udgivelse, da stort set alle tidligere Spider-Man spil har floppet.

De fleste af disse spil har dog haft en deadline, da de skulle udgives i forbindelse med en Spider-Man film. Dette pres var der ikke på det nye Spider-Man spil til PS4, og det er formentlig en af årsagerne til, at det er blevet så populært.

Begyndelsen

Det nye Spider-Man spil har intet at gøre med den seneste Spider-Man: Homecoming film, men de har alligevel en ting til fælles. Begge historier starter nemlig i midten, hvilket vil sige, at vi i begge tilfælde allerede ved, at Peter Parker er Spider-Man, og at han allerede har lært at bruge sine kræfter.

I Spider-Man til PS4 ser vi en Peter Parker, der arbejder sammen med Dr. Octavius, som han forsøger at imponere i arbejdet med mekaniske proteser. Forholdet til Mary Jane Watson, eller MJ som hun bedst er kendt som, er et overstået kapitel, men romancen er alligevel fortsat i luften.

I starten af spillet skal man lige lære controlleren at kende. Der er mange nye features, og net-svingeriet kræver lidt tilvænning, men når først man kan det, så glemmer man det aldrig igen. Det er faktisk lidt en gene, for det er så godt lavet, at man ville ønske, at man kunne gøre det i andre spil.

Du starter selve spillet, hvor du kan følge en hovedhistorie, samtidig med, at du kan løse en masse forskellige sidemissioner. Disse sidemissioner giver dig point og redskaber, som du kan bruge til at udvikle ny teknologi og dragter til Spider-Man.

Undertegnede synes godt om featuren, men det virker til at enkelte af de funktioner der følger med en af de første dragter, er så over-powered, at det ikke giver den store mening at skifte til andre dragter, medmindre kan ønsker det visuelle. Der er i alt 27 forskellige dragter, som du kan åbne i spillet, og de kommer alle med en unik egenskab, som Spider-Man kan bruge i kampen mod sine fjender.

Kampscenerne er for vilde!

I starten af anmeldelsen sammenlignede jeg Spider-Man med Arkham-serien fra Batman, og det er der god grund til. Alle der har spillet Batman-spillene vil kunne genkende, at måden der kæmpes på, minder utrolig meget om hinanden. Og det er helt perfekt.

Kampsekvenserne og det flow der er i udførelsen af ens angreb, er nemlig så komplet lavet, at det er helt genialt. Du vil aldrig blive træt af at skulle kæmpe med fjender, uanset om det så bare er et par småkriminelles, der intet har med historien at gøre.

Du har mulighed for at lave alle mulige forskellige kombinationer at slag og spark, og naturligvis kan du også bruge dit net, hvilket du kan bruge til at fange forbryderne, eller eliminerer deres våben som trussel.

Har man ikke prøvet hverken Batman- eller Spider-Man spillet, så kan det være svært at forestille sig, hvor eminent det føles at slås med sine modstandere. Derfor lyder opfordringen på at få købt spillet med det samme.

Endelig kan jeg svinge mig gennem New York

De fleste unge har sikkert haft en drøm om, at de kunne få de samme kræfter som Spider-Man, så de kunne svinge sig igennem storbyerne. Den drøm har Jeg hvert fald haft, og nu fik jeg endelig muligheden for det, eller næsten.

Det føltes hvert fald sådan, når man spiller det nye Spider-Man spil. Den måde man svinger sig gennem byen på, er så gennemført lavet, at man slet ikke har lyst til at benytte sig af de fast-travel muligheder, som der ellers er lavet i spillet.

Visuelt ser det helt fantastisk ud, når man svinger sig gennem byen, og så er der bare underholdende at gøre. Undertegnede fangede sig selv i flere gange at glemme de missioner, Jeg var i færd med, da jeg svingede gennem byen og lavede de vildeste tricks. Disse tricks giver blandt andet også XP, der kan få dit Spider-Man til at stige i level.

Som tidligere nævnt, så føles det som en flad fornemmelse, når man skifter Spider-Man ud med et andet spil, hvor man pludselig ikke længere kan svinge sig gennem byen.

Hvorfor skal man benytte andre karakterer?

I takt med at historien skrider frem, vil man være tvunget til at spille med to andre karakterer i kort tid ad gangen. Det er MJ, og så er det den unge Miles Morales, der i 2011 blev skabt af Marvel Comics som en ny/ekstra Spider-Man.

De to personer er dog gabende kedelige at spille som, da det udelukkende er missioner, hvor man skal liste sig forbi fjender, uden at blive opdaget. Det virker som en underlig tilføjelse, og hvis Jeg ønskede at spille som Mary Jane, så havde jeg købt Mary Jane-spillet i stedet for Spider-Man. Det samme er tilføje med Miles Morales, der er med til at skabe en rigtig god historie, men det kunne man også sagtens, uden at gøre ham til en spilbar karakter.

Et godt råd til Insomniac Games er at lade Spider-Man være Spider-Man. I løbet af spillet styrer du også Peter Park uden masken, det giver både mening og er ganske fint.

Grafikken er lidt skuffende

Da der i første omgang var snak om et Spider-Man spil til PS4, forlød det sig, at grafikken ville være noget af de bedste, der længe var set til en Playstation. Sådan blev det dog langt fra, og grafikken er på ingen måde imponerende i det nye Spider-Man spil til PS4.

Det lader til, at de har valgt at gå alvorligt ned på grafikken og i stedet højne selve game-playet. Det er der faktisk heller ikke noget galt i, men når de først melder ud, at grafikken ville være rigtig god, så er det skuffende med den lid slatne grafik.

Nuvel spillet er rigtig pænt, og Jeg går ofte langt mere op i game-play end i grafik, men jeg var alligevel lidt skuffet over denne del.

Konklusion af Spider-Man til PS4

Når alt kommer til alt, så er skuffelserne dog så minimale, når man kigger på helheden af spillet. Det er længe siden, at jeg har været så godt underholdt af et Playstation-spil. Det er endnu mere sjældent, at superheltespil bliver en succes, og der skal jeg faktisk tilbage til Batman Arkham Knight, for at finde et lignende spil, hvor jeg var ligeså underholdt.

Dog er selve historien i Spider-Man en anelse kort, og spillet blev gennemført i løbet af to døgn, hvor der altså ikke blev spillet 24 timer hver dag. Undertegnede gennemførte sideløbende de fleste sidemissioner, og det er inkluderet i de to døgn.

Til sammenligning var der over en uges fornøjelse i Batman Arkham Knight, hvor historien var større og sidemissionerne var mere gennemførte.

Spider-Man til PS4 er et gennemført spil på mange punkter, men det har sine mangler. På en skala fra 1-10 rammer Spider-Man en 8’er, hvor et spil som Batman Arkham Knight rammer en solid 9’er.

Spide-Man kunne få en 9’er, hvis de forbedrede følgende punkter.

  1. En længere historie.
  2. Mere kød på sidemissionerne.
  3. Forbedrede grafikken.