Anmeldelse af Pokémon Let's Go Pikachu

Foto: Nintendo

Vores Pokémon-anmelder har taget et kig på det nyeste spil i serien, Pokémon: Let's Go PIkachu, der er lavet til Nintendo Switch.

Hvad sker der, hvis man tager Pokemon Gul til Gameboy, Pokémon Go til smartphone, Nintendo Switch og mixer det hele sammen? – Jo, det giver Pokémon: Let’s Go Pikachu.

Redaktionens Pokémon-nørd har været i med det nye Pokémonspil i løbet af weekenden, og det blev en nostalgisk oplevelse. Undertegnede er nemlig vokset op med den første generation af Pokémon, og især Pokémon Gul, hvor Pikachu gik rundt bag en, var det helt store hit hos anmelderen.

Faktisk har undertegnede i det senere år helligede sin læg til en Pikachu-tatoovering, og derfor ville begejstringen ingen ende tage, da Nintendo breakede traileren for det helt nye Pokémon: Let’s Go Pikachu og Pokémon Let’s Go Eevee-spil.

De to spil er mere eller mindre identiske, der er kun ganske få ændringer i de to spil, ligesom vi kender i Pokémon Rød og Blå.

I Pokémon: Let’s Go PIkachu starter vi i Pallet Town, ligesom i den helt originale serie. Vi er dog en yngre generation end Ash og Gary (Red & Blue), der allerede er draget ud på deres eventyr i dette spil. Uden at afsløre for meget, så møder vi flere tidligere karakterer i spillet, og det er en stor fornøjelse.

Begyndelsen er dog meget ens med alle de tidligere Pokémon-spil, da du først skal vælge hvilken karakter du vil have (dreng eller pige) og derefter give et navn. Når du har valgt din karakter, skal du give et navn til din ven og rival i spillet. Herefter går turen mod Professor Oaks laboratorie, hvor man skal vælge sin første Pokémon.

Professor Oaks er dog ikke at finde i sit laboratorie, han står i stedet i det høje græs i udkanten af Pallet Town, hvor vi første gang støder på Pikachu. Her skal man fange sin første Pokémon, og allerede her ser vi den første store forskel.

Pokemon-spil inspireret af Pokemon GO.

Når man skal fange en Pokémon i det nye spil, skal man ikke kæmpe mod pokémonen, inden man fanger den. Her fanger man den, ligesom man gør i Pokémon Go til smartphones. Du kan give Pokémonen bær, så den bliver lettere at fange, og derefter skal du svinge din joy-con efter pokémonen.

Systemet er ligesom Pokémon Go, hvor der vil være en farvet cirkel. Farven indikerer hvor svær den er at fange, mens du får mere xp, desto mere præcist du rammer i cirklen.

Måden man fanger Pokémons på, er den absolut største forskel på de originale pokémon-spil, og der er god grund til at fange alle de pokémons du støder på, da hele dit party (alle pokémons på dig) får xp, og kan gå op i level.

Endnu en stor ændring i forhold til de tidligere spil er, at du kan se alle de pokémons, du kan møde. De vil fysisk kunne ses gå rundt i græsset eller flyve rundt, så nu er det ikke bare et tilfældigt møde længere, og det er et kæmpe plus. I de tidligere spil har det været en kæmpe gene, hvis man bare hurtigt skal fra A til B, at man er stødt på 100 Zubats på vejen. Det kan man nu undgå.

Bare rolig, man kan stadig kæmpe

Mens det stort set ikke er muligt at kæmpe i Pokemon Go, hvert fald ikke på den gode traditionelle måde, så er det stadig muligt at kæmpe med sine Pokémons i Pokémon: Let¨s Go Pikachu.

Dette gør man, ligesom i de gode gamle dage, hvor man blot går ind foran en pokémon-træner, og så vil de udfordre en til kamp. Det er også muligt at kæmpe i et pokémon-styrkecenter (GYM), hvor man får et emblem, hvis man vinder. Disse emblemer skal man have otte af, hvis man gerne vil kæmpe mod Elite Four i Pokémon-ligaen.

De fleste trænere vil typisk kun have en enkelt pokémon at kæmpe med, hvor du ofte ville støde på trænere med op til fem pokémons i de tidligere spil. De vigtigere kampe, blandt andet trænerne i styrkecentre vil ofte have mindst to pokémons.

Hvad er historien i spillet?

Undertegnede har besejret de velkendte Brock og Misty, så jeg nu er indehaver af to emblemer. Jeg er på vej mod mit tredje emblem, og indtil videre har jeg erfaret, at jeg spiller en remastered-udgave af Pokémon Gul.

Dette er dog ikke nogen negativ ting, men det betyder også, at spillet er lettere at gennemføre, end hvis man aldrig har spillet de første pokémon-spil. Historien er nemlig mere eller mindre den samme. Du er selvfølgelig en anden hovedperson, og rivalen er en anden, men de fleste personer du møder på din vej, er personer, som du har mødt i de tidligere spil.

Samtidig finder du både din HM’s og pokémoner, de samme steder. I Pokemon Gul til gameboy står der en mand og vil af med sin Charmander, når du går nord på i Cerulean City, og han står der sørme også i Pokémon: Let’s Go Pikachu.

Bill har også fortsat besvær med at styre sine maskiner, så han har stadig brug for din hjælp til at lave sig om til et menneske igen, og som belønning får du billetten til S.S Ann-skibet.

Jeg er selv på mod vej mod det tredje emblem, men det meste ligner noget, jeg kender, dog med forskellige tilføjelser, og dem kommer jeg ind på lige om lidt.

Nye tilføjelser?

Først og fremmest kan man tage fat i det visuelle. Det har fået et helt andet indtryk, og pokémon er nu gået fra 2D til 3D. Visuelt er det blevet rigtig flot, og det giver et større indtryk. Du får en dybere følelse af, at du er involveret i pokémon-universet.

Pokémons der følger efter: Endnu en visuel funktion er, at du har mulighed for at få en pokémon til at følge efter dig. I starten vil det være Pikachu, men den har du også mulighed for at få til at sidde på din skulder, og samtidig have en pokémon bag dig. I skrivende stund flyver der en stor Butterfree rundt bag ved min karakter, og det er altså en skøn tilføjelse.

Disse pokémons der følger efter dig, vil af og til komme med en notifikation, og hvis du taler med dem, vil de vise dig hen til en gemt ting. Oftest vil det være bær, som du enten kan fodre til dine pokémons eller bruge, når du skal fange dem.

Interager med Pikachu: Pikachu er hovedrollen i det nye spil, og du har mulighed for at interagerer med den i spillet. Både snakke med den, for at se hvilket humør den er i, men du kan også lege med Pikachu, hvor du kan kæle med den og fodre den med bær.

Hvis Pikachu har brug for opmærksomhed, vil der typisk være et lille ikon i bunden af skærmen, der indikerer dette.

Du har også mulighed for at give Pikachu forskelligt tøj på i løbet af spillet, så han kan matche din egen karakter. Endnu en sjov lille feature, der giver et lille ekstra plus til spillet.

Nye pokémon-trænere: En anden tilføjelse der er kommet i spillet, er mulighed for at kæmpe mod stærkere trænere end de normale. Disse trænere vil være iklædt en militær-lignende dragt, og der vil altid være en belønning, når du har vundet mod en af disse.

XP til alle Pokémons: Modsat de gamle spil, hvor det kun er den pokémon man har i kamp, der får XP, så vil alle de pokémons i ens eget party få xp, når man enten har fanget en pokémon eller vundet en battle.

Den overordnede konklusion

Undertegnede er vild af begejstring over det nye Pokémon-spil, der fortsat gør det muligt for en voksen mand at dykke ned i dette fantastiske univers. Selvom jeg i løbet af spillet har en følelse af dejavu, så er det på en god måde, hvor jeg hele tiden glæder mig til næste skridt.

Det kan måske sammenlignes med, at man er vokset op i en by, som man flytter væk fra. Men når man så er tilbage i byen igen, så kender man stadig alle veje og mennesker, og selvom man har været der tusinde gange før, så føler man alligevel, at det er et nyt eventyr at vandre rundt.

Jeg som pokémon-fan, kunne godt tænke mig, at der snart kommer et stort open-world spil. Det har vi endnu til gode, men rygterne lyder på, at man vil skabe et pokémon-spil i samme boldgade som det seneste Legend of Zelda: Breath of Wild-spil.

Alt i alt har de første mange timer dog være en stor fornøjelse, og det kan på det kraftigste opfordres at købe spillet. Spillet passer både til børn, der aldrig skulle have hørt om Pokémons før, men det passer i den grad også til de ældre generationer, der voksede op, da pokémon for første gang så dagens lys.

Pokémon: Let’s Go PIkachu er et hit!