Tre gode grunde til at tage D-vitamin

Foto: Annonør

For mange mennesker er vores vitaminbalance ikke noget, vi bruger rigtig meget tid på at tænke over. Vi ved naturligvis godt, at det er vigtigt at få de mange vitaminer – men samtidig er det hurtigt noget, som vi glemmer at få med helt ind i vores hverdag.

 

Bruger man mange timer foran en skærm – enten arbejdsmæssigt eller i fritiden – er det da også helt centralt, at man får alle de mange gode vitaminer, som holder os alle godt kørende.

 

D-vitamin er rigtig godt for alle vores krop

Et af de vitaminer, som vi – og dermed vores krop – har meget brug for, er D-vitamin. Med en stor D vitamin mangel vil man kunne opleve, hvordan dette påvirker kroppen negativt. For D-vitaminen er med til at opbygge vores knogler og til at holde disse stærke og sunde. Samtidig er vitaminet med til generelt at holde os sunde og velfungerende, da det hjælper cellerne med at udvikle sig, som de skal. 

 

D-vitamin i vores kost  

Der findes D-vitamin i forskellige typer af mad, og dermed er det også muligt at optage dette, igennem den kost vi har. Du kan finde D-vitaminet i mange normale typer af mad. Det er dog ikke altid nok for alle individer, og derfor kan det være nødvendigt for disse at få vitamintilskuddet fra andre kilder. Det er dog altid en god idé at spise så varieret som muligt, da dette også vil hjælpe på vores generelle sundhed.

 

En mangel af D-vitamin kan mærkes flere forskellige steder  

I mange tilfælde vil du selv kunne mærke på din krop, hvis du mangler D-vitaminet. For dette kan både være årsagen til svage og ømme muskler, svær træthed og hovedpine. Dette er alle ting, som mange danskere måske kender godt til. Oplever du derfor nogle af disse symptomer, uden at vide hvor de kommer fra, mangler du måske D-vitamin.