Låst ude af dit hjem? Her er, hvad du skal gøre

Vi har nok alle sammen prøvet at låse os ude på et tidspunkt i vores liv. Det er utrolig irriterende at stå udenfor sit hjem uden sin nøgle eller med en lås, som pludselig ikke vil åbne.

Det er altid en god ide at have en plan for, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude. I denne artikel får du en kort guide til, hvad du skal gøre, når du bliver låst ude. 

Tag den med ro

Det første, du bør gøre, er at tage et par dybe vejrtrækninger, så du kan tænke klart. Det er både irriterende og ubehageligt at være låst ude, men situationen bliver ikke bedre af, at du går i panik.

Bevar roen, og lad være med at tage nogle forhastede beslutninger. Der er altid en løsning på problemet!

Tjek vinduer og døre

Måske har du glemt at låse bagdøren, eller måske står vinduet ind til soveværelset åbent? Undersøg bygningen for alternative indgange. Det kunne være, at du var heldig og finde en anden vej ind i dit hjem, selvom nøglerne mangler, eller låsen driller.

Har du ekstranøgler?

Hvis du har naboer eller venner, som ligger inde med en ekstranøgle, så kontakt dem og se, om de har tid til at komme forbi og hjælpe dig. Det er altid en god ide at have nogle ekstranøgler liggende hos folk, som du stoler på. Så har du altid en alternativ løsning, hvis du nu skulle gå hen og bliver låst ude igen.

Kontakt en låsesmed

Hvis der ikke er anden vej ind i bygningen, eller hvis selve låsen er i udu, så skal du kontakte en låsesmed. Du skal under ingen omstændigheder forsøge at lirke låsen op på egen hånd. 

En låsesmed har specialværktøj til formålet, så du sikkert kan få brudt låsen op og eventuelt erstattet den med en ny. Hvis du bor i Sydsjælland og er låst ude, så kan du kontakte din låsesmed Haslev, og få kyndig ekspertise.
Når låsen driller, kommer din låsesmed og hjælper dig, og de går ikke, før du er kommet trygt og sikkert indenfor. 

Forbered dig til næste gang

Det kunne sagtens ske, at du blev låst ude igen. Derfor er det en god ide, at du forbereder dig til, hvis uheldet skulle ske. Du kan eventuelt få lavet nogle reservenøgler, som du kan dele ud til naboer og venner for en sikkerheds skyld.

Hvis du har nogle gode gemmesteder omkring dit hjem, så kan du også lægge en reservenøgle under potteplanterne eller i blomsterbedet. Du skal dog passe rigtig godt på, hvor du placerer din reservenøgle, for der skulle nødig være en ubuden gæst, som fik fingrene i den.