Worlds 2018: Så er det tid til finalen

Så blev det endelig tid. Fianlen i Worlds 2018 er lige om hjørnet. Vi bringer her en fyldestgørende optakt til det spædende opgør, og kommer med vores bud på en sejrsherre.

Worlds 2018 har været en spændende affære med mange gode spil, og rigtig mange mærkelige resultater, som ingen i deres vildeste fantasi kunne forudse.

Vi står nu tilbage med to hold. På den ene side har vi Fnatic, som blandt andet er repræsenteret af to danske kæmpetalenter til vores fornøjelse. På den anden side står Invictus Gaming, som har et vanvittigt stærkt hold af individuelle spillere.

Lad os se tage et kik på de to holds vej til finalen.

Fnatics Vej

De to hold kommer fra den samme gruppe af, hvor Fnatic endte med at løbe med gruppesejren efter en sejr i tiebreakeren. Så de to hold har altså allerede spillet hele tre baner mod hinanden.

Fnatics vej til finalen kommer fra en imponerende 5-1-præstation i gruppen, hvor de som nævnt endte med at slå Invictus Gaming i tiebreakeren for at få sejren i gruppen.

Deres kvartfinale var imod Edward Gaming, som viste sig at være en nem kamp for Fnatic. Der var aldrig meget tvivl om, hvilken vej denne kamp ville gå. De smed godt nok det første kort efter at have virket lidt kolde, men kom stærkt igen og tog kvartfinalen 3-1. Og i kort 2 til 4 var der aldrig nogen tvivl om, hvem som ville løbe med sejren.

Semifinalen var imod Amerikanske Cloud9. Her viste Broxah og Caps for alvor, hvorfor de er betragtet som en af de stærkeste duoer til worlds (mid og jungle-synergi). De havde fuldt ud styr på alt der skete på banen, og det var dominerende spil fra start til slut, og Fnatic hev en nem 3-0-sejr hjem.

En lille godbid fra Caps: Det er generelt en voldsomt fed video hvis i vil se mere fra Fnatic.

Helt ekstremt imponerende chain. Det er ikke nemt at styre balancen så præcist som caps gør det.

Invictus Gamings Vej

Invictus Gaming kommer jo så fra en andenplads i gruppespillet, hvilket betød de trak en svær modstander i kvartfinalen. Deres 5-1 fra gruppen var imponerende, men de havde store problemer imod Fnatic på sidstedagen. Fnatics hurtige holdarbejde satte en dæmper på de kinesiske spillere.

Kvartfinalen var imod KT Rolster, som må siges at være den vildeste kamp vi har haft endnu. Det var to hold som spillede fantastisk, hvor vi så kampen svinge meget. Invictus Gaming trak foran 2-0, for at tabe to kort, da KT kom i gang. Det rystede dog ikke vores kinesiske spillere. De kom stærkt tilbage på det femte kort og tog sejren på ryggen af Jackeylove og hans Xayah, hvilket sendte dem videre til semfinalen.

Semifinalen var imod G2 eSport, hvor Invictus Gaming viste hvorfor Rookie er så stærkt frygtet, og betragtes som den mekanisk bedste spiller i verden for tiden. Det var The Rookie Show hele vejen igennem. Han dominerede Perkz på mid lanen i alle tre baner, og med stærkt spil fra alle på Invictus Gaming så hev de en 3-0-sejr hjem.

Finalen: Fnatic vs Invictus Gaming

Set ud fra tidligere resultater, er det nemt at forvente at Fnatic vinder det her opgør. Men det vil kræve at Broxah og Caps kan forsætte deres dominerende stil. De har en kæmpe fordel over Ning, hvis caps kan holde pres på mid lanen, hvilket åbner op for Broxah.

Hvis det kan gøres, så tror jeg Fnatic bliver svære at slå i den her finale, men det kræver at Broxah og Caps begge kan holde styr på nerverne, hvilket kan være svært når vi har at gøre med to så unge spillere, som skal på den store scene. Begge er mekanisk dygtige spillere, og det er nemt at lave små mekaniske fejl, hvis man føler sig lidt presset.

Hvis sejren skal sikres for Fnatic, så skal Rekkles og Hylissang derudover sikre sig, at bot lanen som minimum går lige. Der er meget talent hos Jackeylove, og han har vist sig skarp, hvis han får lov at farme op. Problemet her er at Hylissang er glad for at gå mid lane for at prøve at få Caps foran/mere foran, hvilket kan betyde at Rekkles er lidt udsat, og Jackeylove i den tid vil få tid til at farme frit.

Fnatic har dog en fordel mere. De har en enormt adaptiv trup, som kan spille mere eller mindre alt. Så det er svært hvis ikke umuligt, at få dem ud i situationer hvor de ikke har en eller anden form for svar. Så hvis Invictus Gaming hiver nogen specielle ting op af hatten, så forventer jeg at Fnatic har en ganske fin chance for at have et godt svar klar.

Her er et spøjst lille clip, som netop illustrerer det med at have et svar klar.

Kan man andet end at elske Caps? Selv om Broxah ikke lyder som en mand der er helt overbevist.

Hvis Invictus Gaming skal sikre sig sejren, kræver det at Ning kan få styr på sit early game, så har Invictus Gaming faktisk mere talent og et stærkere hold, som betyder at de som oftest vil kunne finde sejren.

En anden sejrsmetode for Invictus Gaming ligger hos TheShy. Manden er enormt talentfuld, og selv om Bwipo er en god spiller, så får han problemer imod TheShy, og hvis Ning formår at skabe en føring til TheShy, så kan Invictus Gaming sagtens finde sejre igennem ham. Han spiller rigtig mange carry champions, som gør at hans indflydelse kan være stor.

Generelt set ser jeg gode chancer for at vi får to danske verdensmestre, og ikke mindst et trofæ til Fnatic. Selvom de skal imod en modstander som på papiret er farligere, så har Fnatic vist sig at kunne tackle de fleste udfordringer. Lige meget hvad burde vi få en voldsomt fed kamp!!

Finalen mellem Fnatic og Invictus Gaming bliver spillet på Lørdag, den 3. November, klokken 9.00