Overblikket over forårssæsonen i LPL 2019

Mandag d. 14 Januar starter LPL 2019. Vi giver her et overblik over ligaen.

LPL er den kinesiske liga i League of Legends. Før har den indeholdt 12 hold med 2 grupper, hvor man mødte holdene i ens egen liga to gange i et bedst-af-tre-format, og dem fra den anden liga en enkelt gang.

Dette har de dog valgt at ændre dramatisk på. Vi har ikke længere kun 12 hold, men en opgradering helt op til 16 hold. På samme tid har de sløjfet grupperne, og valgt at lave et specielt format. Vi har nu alle 16 hold i en stor gruppe, hvor alle møder hinanden en gang kun i en bedst-af-3-kamp. De bedste 8 hold får så en plads i slutspillet.

For os som går op i betting, betyder det at hvis man er god til at læse hold overfor hinanden, så er der virkelig potentiale for profit i år. Bookmakerne skal ud og vurdere hold, som de har begrænset viden om, hvilket gør en matematisk formel markant mere usikker.

Her kan i se de 16 hold som er en del af ligaen. Der er alt for mange hold til at vi kan gå igennem dem alle. Så i stedet vil jeg tage et kig på de to stærkeste hold, samt et lille kig på et par af mine outsidere.

Invictus Gaming

Invictus Gaming er det hold, vi ikke kommer uden om. Der er ikke så meget debat om at de må være stor-favoritter. Truppen fra 2018, som gik hen og vandt Worlds, er bevaret. Kombineret med at de kort før jul tog Demacia Cup, må man blot sige, at de ser skræmmende stærke ud.

De har alt der skal til for at kunne gentage deres sejre. Dog har vi tidligere set hold tabe deres styrke på grund af laurbær-effekten, hvilket man ikke helt kan udelukke kunne ske igen. Dog ser jeg det klart mest sandsynligt, at de er flyvende fra start og sagtens kan vinde forårs-sæsonen.

Jeg har dem, præcis som bookmakerne, som min favorit til at løbe med titlen. Der er meget få hold som burde kunne sætte en kæp i hjulet for dem, specielt i en bedst-af-3.

Royal Never Give Up

Mine næststørste favoritter er Royal Never Give Up. De har hevet AmazingJ ind til denne sæson fra BiliBili af, hvilket jeg ser som en solid tilføjelse til truppen, som generelt ser stærk ud, selvom vi endnu ikke helt er klar over præcist, hvad der sker på top lanen for dem.

Udover AmazingJ har de fortsat Uzi og Xiaohu, samt den skræmmende jungle duo i Mlxg og Karsa, som giver dem fint med plads til at rotere rundt i junglen. Deres hold burde kunne løbe let over de nemme modstandere.

Outsiderne

Det er straks sværere at sige, hvem der ellers er med i opløbet. Der er enkelte hold som på papiret ser stærke ud, men som ikke rigtigt ligner at de kan måle sig med Invictus Gaming.

Ser vi på bookmakernes liste, så har de Topsports Gaming højt placeret. Det synes jeg dog ikke rigtigt giver mening. De har en fin roster, men jeg tror de får en hård opstart, og jeg tror ikke, at det bliver nemt at komme sig oven på dette.

I stedet vil jeg nævne fire hold, som måske kan give os en lille overraskelse - selvom jeg ikke tror, vi skal regne med at chancerne er store, så stærkt som Invictus Gaming står på papiret.

Edward Gaming står som altid ganske stærkt, men de har en tendens til at kollapse under pres. Dog har de et hold som er gode mod svagere med modstandere, så med det nye format kan de godt snige sig højt op.

JD Gaming kommer med en spændende roster. De har fem ekstremt mekanisk dygtige spillere, som godt kan gøre, at vi ser dem blande sig. Men på samme tid har de vist sig meget ufleksible, hvilket jo fører til nederlag i et spil, hvor man skal tilpasse sig til patches. Der er alligevel 4-5 patches over en sæson, hvilket kræver at JD Gaming viser mere tilpasning end, jeg forventer af dem.

Suning Gaming kommer med en lidt spøjs opstilling. De burde klare sig hæderligt, men jeg har alligevel svært ved at se dem tage baner fra de to store favoritter. Jeg er dog ret sikker på, at de nok skal finde vej til slutspillet, men jeg tror at legen stopper der. Specielt når vi rammer et bedst-af-5-format, så vil de være ret fortabt.

FunPlus Phoenix er sat højt af bookmakerne, men de har indhentet meget talent, hvilket historien dog viser ikke altid er lig med succes. Sjældent har vi set det virke i League of Legends, at man indhenter for mange stærke individuelle spillere. Tit ser man mere held med to hårde mekaniske spillere, mixet med tre andre spillere, der forstår at bakke op om de stærkeste på truppen.

Konklusionen

Medmindre laurbær-effekten slår igennem, er konklusion, at Invictus Gaming tager titlen igen uden den store kamp. Til gengæld får vi helt sikkert en tæt og vild kamp om pladserne 2-8. Der er så meget talent og så mange jævnbyrdige hold her, som gør at jeg er vanvittigt spændt.

Vi åbner op på Mandag d. 14 Januar med Invictus Gaming imod TOP esport klokken 10.00. Et uheldigt tidspunkt for jer, der skal passe arbejde og skole. Men hvis i skulle finde jer hjemme til det, så burde i hoppe ind og se kampen: Der er potentiale for et brag af en kamp!