League of Legends Worlds 2018: Vi ser frem til kvartfinalerne

Worlds 2018 har vist sig fra sin overraskende side. Ikke alene kom Fnatic videre, de kom videre fra en førsteplads i deres gruppe. Også G2 fik kravlet sig med på en andenplads, hvilket er rigtig imponerende af EU.

Første kvartfinale

KT Rolster vs Invictus Gaming

Giganternes kamp. KT Rolster har vist sig at være et af de stærkeste hold til årets Worlds, hvis ikke det stærkeste. Invictus Gaming er bare et stærkt hold, selv om de endte med en andenplads i gruppen, efter de fik prygl af Fnatic på sidstedagen.

KT Rolster spiller omkring et stærkt hold, hvor Mata styre dem med hård hånd, og sørger for at skabe plads på kortet, så alle hans holdkammerater kan skinne igennem. Deres vej til sejr, skal komme ved, at Mata kommer ind, og hjælper med at lukke Rookie ned.

Invictus Gaming på den anden side spiller omkring netop Rookie. Manden er vor tids bedste mid laner, og formentlig også den bedste spiller. Han er et mekanisk geni. Når man ser ham på mekaniske svære champions, er der lir for alle skillingerne. Sejren ligger for Invictus i Rookie. Hvis Ning og Baolan baner vejen for Rookie, så skal Rookie nok klare resten.

Mit Bud: KT Rolster ser utvivlsomt ud til at være de bedste, hvilket burde betyde at vi får en 3-1 / 3-2 til KT Rolster, Invictus Gaming har talent nok til at hive mindst et map, men om de hiver to, er svært at sige. Der er lidt overraskelsesmoment hos dem, når vi har en så mekanisk guddommelig mid laner.

Anden kvartfinale

Royal Never Give Up (RNG) vs G2 eSports.

Vi har her en kamp, som forventes at blive lidt en walk over for RNG. Det er utrolig svært at se G2 blande sig her. Også selvom RNG har kæmpet meget på deres vej til kvartfinalen, hvor de gik 4-2 i gruppen, og måtte ud og finde en sejr i en tiebreaker imod Cloud9 for at få førstepladsen. G2 var imponerende, og hev en 3-3. Dog i en gruppe som var markant svagere end forventet. Ingen hold fra den gruppe kommer ud med en god form.

RNG har vist sig ikke helt at smide samme værdi på at spille rent omkring Uzi i år, og der er spillet mere omkring Xiaohu i år. Det betyder altså, at de har to veje til en sejr her: Dels kan de spille tungt omkring Uzi, som de plejede, men Xiaohu har også vist sig at kunne sætte dem op til sejr.

G2 er et hold som spiller fint som et hold, men det sagt, så er Perkz på mid lanen deres helt store navn, kombineret med Wunder på top lanen. Men de har en lidt snæver champion pool til at skulle op imod et hold som RNG.

Mit Bud: Med så svingende niveau RNG har vist, så vil jeg tro en 3-1 til RNG er mest sandsynligt, ellers så hiver de en 3-0. De har markant mere talent, bedre samarbejde, og langt mere rutine på holdet. Der er intet andet end deres svingende form, som taler bare lidt for at G2 måske kan overraske os med et enkelt map.

Tredje kvartfinale

Afreeca Freecs vs Cloud9

Jeg kan se denne kamp blive lidt tættere end mange måske antager, Afreeca Freecs har ikke vist sig at være velspillende som hold. De kom ud af gruppe A med en 4-2 - og langt fra i dominerende stil. Cloud9 sneg sig ud af Gruppe B som var langt sværere, med en 4-2 score, hvor de kun tabte førstepladsen på et nederlag i en tiebreaker til RNG.

Afreeca Freecs er et hold som spiller omkring Kiin i top lanen, og ellers så er de et meget objektivt hold; der vil blive sat meget spil op omkring teknisk rigtigt spil. Kiin er individualisten som skal ud og vise sig frem, hvor vi ofte ser Mowgli/Spirit prøve at sætte ham op til at vinde sin lane. Det bliver også deres vej til sejren i denne kamp. Kiin er mekanisk den bedste af de 10 spillere, vi forventer at se til denne kamp.

Cloud9 spiller omkring Top, Mid og Jungle, hvor de har to stærke individuelle spillere i Licorice på top lanen og Jensen på mid lanen. Jungle er Blaber eller Svenskeren, som på bedste vis sætter de to andre op, til at give alt de har i sig. Jensen er typisk deres individuelt mekanisk stærke spiller, imens Licorice har et voldsomt godt taktisk overblik. Dette giver dem to mulige veje til sejren.

Mit Bud: Som udgangspunkt er vi nødt til at tro, at Afreeca Freecs vinder, men der er klart potentiale for at Cloud9 kan vise flaget frem her. De har styrker, hvor Afreeca har vist sig svage, og Licorice burde på en defensiv lane kunne holde styr på Kiin. Så jeg forventer at vi ser 5 kort, hvor statistikken siger, at vi det ender 3-2 til Afreeca Freecs, men hjertet siger 3-2 til Cloud9. Lad os se om ikke vi får en fed kamp her.

Fjerde kvartfinale

Fnatic vs Edward Gaming

En kamp, som er lidt overraskende for mange. Fnatic fik taget en voldsomt lækker førsteplads fra Invictus Gaming, hvilket betyder, at de fik en lidt nemmere modstander. Dog har de nok trukket nitten af de potentielle hold der var. Fnatic kommer med en 5-1 fra gruppen, samt en tiebreaker-sejr over Invictus Gaming. Edward Gaming slæbte sig med på en 4-2 i gruppe C, hvor der ikke var megen modstand, andet end da de løb ind i KT Rolster, som det også lykkedes dem at tage et map fra.

Fnatic har Caps som deres stjerne. Det danske stortalent er mekanisk skarp, samt taktisk formidabel. Desuden så har de Rekkles, som har spillet sivir ofte, for at spille omkring netop Caps på de mere agressive valg af champions. De har mulighed for at skifte imellem Soaz og Bwipo i top lanen, alt efter hvilken strategi de vil føre - vejen til sejr skal dog komme igennem Caps, som bliver sat voldsomt godt op af den anden dansker på holdet: Broxah i junglen, som var den klart bedste jungler i gruppe D.

Edward Gaming. Det er svært præcist at sige, hvor de har deres styrker lige nu. Der har ikke været sammenhæng i holdet under Worlds endnu. Men de har nogle stærke individuelle spillere, der også har et højt niveau som hold, og er glade for at spille omkring objekter i form af Towers, Drager og Barons, hvilket de formår i ret god stil at sætte sig selv op til, at vinde kampe omkring disse ting.

Mit Bud: Her vil jeg komme med et lidt 'bold pick’. Jeg skyder på 3-0 til Fnatic. Ikke sagt at Fnatic ikke er favoritter - det er de helt klart til kampen. De har vist meget højere niveau, og før de skal tabe, kræver det virkelig, at Edward Gaming finder formen. Jeg giver derfor et skud på en 3-0 til Fnatic, med en chance for en 3-1, hvis Edward Gaming formår at begrænse Caps’ spillemuligheder.