Intel Extreme Masters Chicago 2018: Favoritter og outsiders

Der er hele 16 hold som deltager ved IEM Chicago, så det er en af de store turneringer på kalenderen, og alle de store titaner er klar til kamp. I artiklen her ser vi nærmere på favoritter og outsiders.

Astralis, Faze, Mibr, NaVi og Team Liquid er navne som alle kender, og selv om flere af de nævnte netop har spillet Blast Pro med skuffende resultater til følge, så er jeg sikker på, at vi kan se frem til et brag af en turnering.

Ikke alene slås titanerne om pengepræmieerne og titlen. De slås også om IEM Grand Slam, som bliver givet til det første hold, der vinder fire IEM/Dreamhack Masters-titler inden for ti turneringer. P.t. har Faze tre sejre, og kan med en sejr sikre sig en kontant bonus på $1.000.000. Vinder Astralis kan de komme op på tre sejre.

Favoritterne

Lad os se nærmere på de største favoritter.

I toppen har vi NaVi. Selvom Astralis på papiret er det bedst hold, så leverede de et utroligt skuffende Blast Pro-resultat. Ikke alene så de uskarpe ud, de virkede ikke til at have synergi, så kunne godt lugte lidt af, at de har holdt en pause.

NaVi derimod vandt Blast Pro, hvor de spillede en rigtig flot turnering, hvis vi ser bort fra et par mindre vejbump, som mod Cloud9, hvor de gav 13 runder væk. Mibr kom også tæt på i deres opgør. Måske Navi havde lidt problemer med nerverne? Vi så dem jo kollapse totalt til Epicenter. Som jeg ser det så er NaVi deres egne største fjender: De har det med at falde lidt over egne ben, hvis presset bliver for stort.

På trods af fadæsen til Blast Pro, må Astralis være den næststørste favorit. De har stadig nogen af verdens bedste skytter, og hvis de får styr på de problemer, som var der under Blast Pro, og får styr på samarbejdet, så kommer de til at kæmpe med om sejren.

Team Liquid bør også nævnes blandt favoritterne, selvom jeg har lidt svært ved at finde ud af deres niveau. De formår dog konstant at sætte fine resultater op til events: De klarede sig godt til Epicenter, og måtte sig kun se slået af Faze som gik hen og vandt turneringen.

Outsiders

Blandt outsiderne har vi Amerikanske NRG, som kommer fra en nylig sejr over Optic i CS Summit. Fair nok, turneringen var svagere besat end denne, og NRG har da også haft problemer imod de store hold tidligere, men de har stadig et højt nok niveau til, at hvis de rammer dagen, så kan de lege med mod de fleste hold.

Alternativt skal vi kigge imod Avangar, som også har vist tænder imod flere af de større hold i ny og næ. De har godt nok ikke kunne lukke et map imod hold som NaVi, men de får typisk 11-12 runder, så der skal ikke meget til, før vi kan se dem begynde at tage baner fra selv de større hold.

Gruppespillet går i gang i dag, tirsdag den 6. november og fortsætter til og med fredag den 9. november. Main bliver afviklet i weekenden

Her er de to grupper, samt de 16 hold.