IEM Katowice 2019: Den europæiske Minor

Så er det tid til kvalifikationerne til årets første major, og der startes ud med med den europæiske.

Den europæiske kvalifikation til årets første major i Katowice løber fra d. 16. januar til og med d. 20. januar. Der er otte hold med fordelt i to grupper. De to bedste hold fra hver gruppe gå videre, hvor førstepladsen fra gruppe A møder nummer to fra gruppe B og vice versa. De to vindere af disse kampe kvalificerer sig til majoren.

I artiklen her gennemgår jeg de otte hold, som skal slås om at repræsentere Europa.

Gruppe A

Mousesport

Holdet kender vi alle: Oskar, ChrisJ, Sunny, Styko og Ropz. Deres gamle trup er tilbage, hvilket jeg er enormt glad for. Jeg forstod aldrig helt udskiftningen af Styko. Manden var ikke en der lå og top-fraggede, men han fik også de værste positioner, og gjorde altid sit arbejde.

Mousesport kommer ind som ret klare favoritter. Deres 2018 var rimelig godt, og de sluttede året af med en 2-0-sejr over NaVi til Pro League, samt det lykkedes dem at presse Astralis i et map.

Vitality

Leftovers; resterne af diverse franske skift, så vi har NBK, RpK, Apex, Alex og ZywOo. Sidstnævnte er deres primære grund til den stærke fremgang. Manden har været vanvittigt skarp i slutningen af 2018. Forsætter han sin stime, og hvis The Tank (RpK) kommer tilbage i sin gamle form, så er der et virkelig godt potentiale her. Der var dog lidt slinger i valsen i slutningen af 2018, hvor de smed maps til hold, de ikke burde, og kæmpede lidt med at lukke kampe.

Valiance

Hunter (Brormand til Niko), Letn1, Nexa, OttoNd og Espiranto. Vi har her et hold af virkelig stærke spillere individuelt, men deres holdspil mangler stadig.

Dog har de fået en rigtig flot start på 2019, hvor de har set mere sammenspillede ud, og trukket sejre i overbevisende stil. Det endda til trods for at Espiranto ikke er dukket op endnu. Han er ellers utrolig vigtig deres spil. Hvis ikke han kan finde formen, så ser jeg ikke Valiance klare sig i gruppespillet. De har brug for den star power han giver dem på sine bedste dage.

Optic

En ren dansk trup, der består af Snappi, Cajunb, Jugi, Konfig samt Refrezh, som er ny mand på holdkortet. Han spillede lidt for Cloud9 under Blast Pro og spillede fantastisk, hvilket nok er grunden til at Optic prøver ham af. Jeg ser ekstremt positivt på denne trup - de har enormt meget firepower, samt en dyb taktisk forståelse.

Spørgsmålet er i stor grad om Refrezh kan fylde pladsen, eller om hans stil og tilgang ikke passer ind. Jeg har lidt svært ved helt at vurdere det, da de jo fortsat har Snappi og Cajunb til at fylde de positioner på banerne og roller, som ikke ønskes af en så skarp skytte som Refrezh.

Gruppe B

North

Stiller som altid op med Cadian, Aizy, Kjaerbye, Gade og Valde. Der er stor tiltro til dem, men jeg er ikke helt enig. De lukker 2018 utrolig dårligt af, blandt andet med et 0-2-nederlag til Sharks.

Der er flere andre hold i denne kvalifikation som holder et meget højt niveau, så synees langt fra at vi kan forvente, at North kvalificerer sig. Specielt i betragtning af deres slutning på 2018, men lad os tage klaphatten på, og håbe vores danske drenge kommer igennem!

Windigo

En bulgarsk trup som består Bubble, V1c7oR, Blocker, Shipz og Poizon. De var helt vilde i slutningen af 2018. De lukkede af med 17-0 i maps imod hold som Ago, Valiance, Havu, og X6tence. Det er ikke helt hold på højde med Mousesport, men i forhold til resten af feltet, så burde Windigo have gode chancer. De har enormt meget power i truppen, og med tilføjelsen af Poizon, har de fået lidt ekstra star power, når han peaker.

Deres største udfordringer sidste år lå i at være konsistente. Men med deres 17-0-streak i deres otte kampe, så må vi gå ud fra de har fået styr på den del - jeg glæder mig til at se dem i aktion.

Ence

Består af den gamle ræv Allu, samt Aeriel, xseven, Aleksib og unge Sergej, som viste sig sit værd, da han blev kåret som MVP efter deres sejr i Starseries sæson 6. Siden den sejr kom en dårlig periode, inden de tog endnu en sejr til Dreamhack Open Winter 2018 efter en sejr imod Bravado i finalen.
Truppen er super spændende, dog afhænger utrolig meget af unge Sergej. Han skal virkelig spille op til sit bedste, hvis de skal avancere, hvilket er et stort pres at ligge på skuldrene af en 17 årig dreng.

Ex-Space Soldiers

Holdkortet hedder Maj3r, Calyx, Paz, Ngin og Yam. Jeg må ærligt indrømme jeg ikke helt ved, hvad der sker her. Xantares forlod holdet, fordi de havde forskellige ambitioner, og nu spiller de med australske Yam, som dog har tyrkiske rødder, så forventer ikke sproget bliver et problem.

Jeg forventer ikke at de kan blande sig. Der er ingen vanvittigt stærke spillere i truppen. Det er svært, hvis ikke umuligt, at forestille sig, at de når langt.