I dag går det løs i Aalborg: Geeks Gone Wild

Foto: Shutterstock.com

Vi har også større CS:GO-turneringer på dansk jord. Fredag den 25. januar åbner vi op for Geeks Gone Wild, som finder sted i Nordens Paris.

Turneringen spilles i Aalborg i bedste LAN-format. I kan fortsat købe billetter, hvis i ønsker en plads. Det giver mulighed for både at se noget pro CS:GO, samt chancen for at game selv. Hvad mere kan man dog ønske sig? Der er for få af den slags turneringer tilbage!

Billetterne kan findes her.

Lad os se lidt på den CS:GO turnering, som vi har for døren. Der er 8 hold med, hvoraf halvdelen er inviteret, og den anden halvdel har kvalificeret sig. Formatet er et almindeligt gruppespil i GSL- format, hvilket betyder at første kamp er bedst-af-1, mens winners-, elimination- og deciders-kampene er bedst-af-3.

De fire inviterede hold er alle danske, derudover er der to kvalificerede hold fra den danske kvalifikation. De sidste to hold er fra den europæiske kvalifikation, hvor danske Atlando dog tog en plads. Så vi har en turnering med 7 danske hold, samt polske X-kom som sidste hold.

Gruppe A

Tricked

Klart det danske hold med mest erfaring. Det er et enormt stærkt hold, som dog har haft lidt udskiftninger. De er nu igang med at spille God Hunden, samt Percy ind på holdet. De har dog netop lige slået russiske Unique, samt spillet fine kampe imod hold som Vexed, Red Reserved og en 2-0 over Expert.

Så de har allerede vist tænder i det nye år, og burde også klare favoritter til sådan et lille nationalt lan, hvor der er fokus på udvikling af danske CS:GO hold.

Unknown

Består af Doktizh, Netrick, Ryxx0, fr0slev og dfen. Ikke nogen navne vi har set på den store scene, men et par danske streamere, som er rigtig stærke CS:GO spillere. De kommer lige fra et rimelig vellykkedes Loot.bet Hotshot løb, hvor de ryger ud i finalen til formstærke Alternate Attax.

I deres run slog de blandt andet Expert med en solid 2-0, samt svenske Chaos i en stærk 2-1 sejr. Der er ingen tvivl om at Unknown kommer stærkt ind til Geeks Gone Wild, og der er potentiale for at de går hele vejen.

Atlando

Et for mig et rimelig ukendt hold, det består af b0ychild, neon, Tobiz, Notan og Celrate. Notan er der måske nogen som husker som Notan1dgl, som var stand in for Astralis i et par kampe. Det er dog så meget, jeg kender til holdet, så hvad de præcist kan komme med er svært at svare på.

De kom dog igennem den europæiske kvalifikation, så noget må de kunne, dog var der ikke ekstrem modstand i denne kvalifikation. Ligeledes har de kun fem officielle kampe, så umiddelbart må man antage, at de får store problemer i gruppen.

AGF

Stiller op med Kristou, Zeq, TMB, Blaq og Ceyl. Endnu et rimelig ukendt hold for mig, og her kan vi virkelig ikke arbejde med data, da de kun har en enkelt officiel kamp siden september 2018.

Forventer ikke vi skal se dem tage kort fra Unknown og Tricked, men jeg kan desværre ikke rigtigt sige så meget om den unge danske trup.

Gruppe B

Ex-fragsters

Ligner det næststærkeste hold gruppen, men er ikke langt fra X-Koms niveay. De har fået sat en virkelig stærk trup sammen med Lomme, Anj, Dragonfly, Torben og Stavn, Fem virkelig stærke unge danske drenge, som må være sultne efter turneringssejren.

De har spillet en kamp i 2019, som var imod russiske Forze, som de tabte 10-16, men de formåede at give god modstand, samt spillede en ganske flot kamp, så mine forventninger er stadig skyhøje.

X-kom

Stiller op med et enormt stærkt hold. Det er en polsk trup som har spillet sammen i et stykke tid tid. Her i 2019 har de allerede spillet en del kort, hvor de har haft blandet success, men det er imod hold, som er noget sjat stærkere end dem, vi ser ved Geeks Gone Wild. Så X-kom må forventes at være et af de hold, der kan løbe med titlen.

De har blandt andet slået Izako Boars, samt taget kort og presset NoChance, som er et enormt stærkt mix-hold.

GSC Sharks

Endnu et af de inviterede hold. Holdet består af Haste, Larsen, Nodios, Teses og Sjuush. Data på netop denne trup er utrolig svær at finde. Dog er Larsen relativt kendt, og det samme er Haste, og de er begge utrolig dygtige spillere, Larsen er kendt via FPL-C, så der er da et rimeligt niveau på drengene.

De burde dog få det svært med Ex-fragsters og X-kom, og lykkes det at komme videre, så spår jeg dem ikke gode chancer imod Tricked.

Fastlose

En dansk/svensk hybrid trup med svenske Robiin og Sayf, samt danske Hectoz, Fessor og Celebrations. Der er lidt talent til stede, men vi har ingen data at indhente, ej heller meget at gå udfra andet end at deres individuelle niveau er højt.

Så deres chancer er nok lige så stor som vores viden om dem: Det vil sige tæt på 0.