Superligaen præsenterer ny eSuperliga med 16 hold

Superligaklubberne skal til at dyste mod hinanden i en virtuel Superliga.

16 klubber skal dyste i en ny eSuperliga, der netop er blevet offentliggjort på et pressemøde af Superligaen. Det hele starter den 5. november, og alle klubber pånær FC Nordsjælland har takket ja.

Den danske Superliga har netop præsenteret en rigtig god nyhed, hvis man er glad for fodboldspillet FIFA19. Superligaen har nemlig i samarbejde med Dreamhack stiftet en eSuperliga, hvor 16 af landets bedste fodboldklubber kommer til at deltage.

eSuperligaen kommer til at være med deltagelse af 13 ud af de nuværende 14 Superligaklubber, da FC Nordsjælland har valgt at takke nej til tilbuddet, i stedet er tre 1. Divisionsklubber blevet inviteret. Det er FC Helsingør, Lyngby samt Silkeborg IF der er med, og sammen med de 13 hold fra Superligaen kommer de til at danne den første sæson af eSuperligaen.

Den nye eSuperliga starter ud den 5. november, og den løber i første omgang de efterfølgende syv uger.

”Vi er enormt stolte af at kunne løft sløret for eSuperliga. Flere af Superliga-klubberne har været i gang med esport et stykke tid, mens det for andre er ret nyt. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Dreamhack, de har mange års international erfaring med afvikling af den her type turneringer. Vi ser frem til at levere et esport-produkt på af høj kvalitet, som kan matche det, der leveres på grønsværen,” lyder det fra Superligaens direktør, Claus Thomsen.

Formatet til den nye eSuperliga

Hver af de 16 eSuperligaklubber skal have mellem 2-5 spillere i deres stald, hvor minimum to af disse spillere skal være professionelle.

Når kampene skal afvikles, skal holdet vælge to spillere, der skal i aktion. De møder to spillere fra den anden klub, hvor der både spilles en kamp på udebane og en kamp på hjemmebane.

Når grundspillet i eSuperligaen er overstået, vil de bedste otte hold deltage i slutspillet. Her kæmpes der om de øverste placeringer og den samlede præmiepulje på 365.000 kroner.

Discovery Networks har købt rettighederne til eSuperligaen, så de vil sende kampene på både TV og som streaming på nettet.

De første kampe på det virtuelle græs fløjtes i gang den 5. november, men der er endnu ikke offentliggjort et kampprogram.